12 bucati koya-dofu
1l dashi sau supa de legume
10 linguri rase de zahar
6~7 linguri sos de soia
5 linguri mirin (sau 5 linguri vin alb + 5 linguri rase de zahar)
sare - dupa gust
12 ciuperci shiitake uscate
1~2 morcovi
Ciupercile shiitake se spala si se pun la inmuiat, in 4 cani de apa, o noapte sau cel putin 3 ore. Apoi se pun la fiert (in apa in care au stat) si se lasa aprox. 30min. Se adauga apoi
3 linguri sos de soia
6 linguri mirin (sau 6 linguri vin alb + 6 linguri rase de zahar)
si se mai lasa sa fiarba aprox. un sfert de ora.
Koya-dofu se pune la inmuiat in apa calda (dar nu clocotita) pentru vreo 10 min.; fiecare bucata se strange apoi intre palme - la textura e ca un... burete :P
Intr-o oala larga se pune pe foc dashi, zaharul, sosul de soia si mirin-ul. Cand s-a incalzit se adauga si bucatile de koya-dofu si se lasa sa fiarba 10 min.
Se adauga si morcovul si se mai fierbe inca vreo 10 min. Se inchide focul, se scoate morcovul, se acopera oala cu capacul si se lasa koya-dofu sa se raceasca in supa. Astfel se va patrunde "gustul" mai bine.
Cand se serveste, se incalzesc usor atat ciupercile cat si koya-dofu.
Pofta buna! ˁ(°ᴥ°)ˀ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu