Koya-dofu este tofu congelat si apoi uscat.
Se pare ca acum aprox. 800 ani in urma, calugarii budhisti de langa muntele Koyama, care consumau tofu foarte des, l-au uitat intr-o noapte de iarna afara. Dimineata tofu era inghetat. Dupa ce l-au lasat sa se dezghete l-au fiert... "ce textura interesanta si ce gust bun!"
Koya-dofu este o proteina care ar trebui consumata aproape in fiecare zi, mai ales de vegani (parearea mea!). Este de aproape 7 ori mai bogat in proteine decat tofu. In plus mai contine calciu, magneziu, etc.
proteine | 49,4 g |
carbohidrati | 33,2 g |
fibre | 1,8 g |
calciu | 660 mg |
magneziu | 120 mg |
fosfor | 880 mg |
potasiu | 30 mg |
fier | 6,8 mg |
zinc | 5,2 mg |
vitamina E | 2 mg |
acid folic | 5 mg |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu