vineri, 23 martie 2012

Koya-dofu / Koori-dofu


Koya-dofu este tofu congelat si apoi uscat.
Se pare ca acum aprox. 800 ani in urma, calugarii budhisti de langa muntele Koyama, care consumau tofu foarte des, l-au uitat intr-o noapte de iarna afara. Dimineata tofu era inghetat. Dupa ce l-au lasat sa se dezghete l-au fiert... "ce textura interesanta si ce gust bun!"
Koya-dofu este o proteina care ar trebui consumata aproape in fiecare zi, mai ales de vegani (parearea mea!). Este de aproape 7 ori mai bogat in proteine decat tofu. In plus mai contine calciu, magneziu, etc.

100g de koya-dofu contine:
proteine49,4 g
carbohidrati33,2 g
fibre1,8 g
calciu660 mg
magneziu120 mg
fosfor880 mg
potasiu30 mg
fier6,8 mg
zinc5,2 mg
vitamina E2 mg
acid folic5 mg



Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails