"Anpan" este un soi de chifla dulce umpluta cu pasta dulce de fasole. Cea mai populara este cea umpluta cu pasta de azuki, insa astazi o sa va indulcesc cu una umpluta cu o pasta mult mai aromata ;)
umplutura
500g sakura-an
pt. decor (optional): 10 flori de cires "marinate" in sare
aluat (pt. 10 bucati)
400g faina pt. paine
320g sakura amazake - caldut
2 lingurite rase sare
7~8g drojdie uscata
Drojdia se dizolva in 1/2 cana amazake. Se lasa 10 min. la loc cald.
Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un castron. Se adauga amestecul de drojdia, restul de amazake si se amesteca pana ce totul se aduna intr-un aluat; se framanta pana devine usor elastic, ca cel pentru paine. Se acopera si se lasa la dospit aprox. o ora. Dupa ce a crescut, se framanta usor si se imparte in 10 bucati.
Se ia cate o bucata de aluat si se turteste usor intre palme. In mijloc se pune aprox. 1 lingura plina de sakura-an si se aduc marginile aluatului peste umplutura lipindu-le putin cate putin (rotind aluatul in palma) pana se inchide foaia de aluat (procedeul este asemanator cu cel de la Turtitele cu dovleac).
Se pot lasa asa la crescut pentru a doua oara. Eu am vrut sa le dau forma florii de cires (aproximativ :D) asa ca am continuat cu "modelatul" ;)
Se preseaza usor intre palme. Se fac 5 taieturi, fiecare fiind cam 2/3 din raza; intre 2 taieturi, centrat, se mai face o taietura mai mica. Cam asa ar fi taieturile:
Florile de cires se spala de sare si se sterg bine, dar cu grija, de apa.
In centrul fiecarei chifle se pune cate o floare: cu ajutorul unei scobitori se impinge codita florii in aluat.
Chiflete se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut 30~40 min. apoi se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit.
4 comentarii:
arata foarte bine, trebuie sa fie si gustoase
Foarte frumoase si gustoase floricelele.Pup!
Multumesc, Strumfita!✿
Multumesc, Dia-Mar!✿
Trimiteți un comentariu