300g faina
300g faina secara
60g seminte de in (optional)
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
15g drojdie uscata
350ml apa calduta
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in 50ml apa calduta si se lasa la crescut cateva minute.
Faina se cerne impreuna cu faina de secara si sarea, apoi se adauga semintele de in. Se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia si restul de apa (300ml); se amesteca pana se aduna intr-un aluat care se framanta bine (este un aluat tare si putin lipicios). Se da forma rotunda, se pune intr-un castron,
300g faina secara
60g seminte de in (optional)
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
15g drojdie uscata
350ml apa calduta
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in 50ml apa calduta si se lasa la crescut cateva minute.
Faina se cerne impreuna cu faina de secara si sarea, apoi se adauga semintele de in. Se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia si restul de apa (300ml); se amesteca pana se aduna intr-un aluat care se framanta bine (este un aluat tare si putin lipicios). Se da forma rotunda, se pune intr-un castron,
se acopera cu o folie de plastic si se lasa o noapte la crescut. A doua zi va arata cam asa:
Se presara faina si se framanta putin, doar cat sa iasa aerul. Se da din nou forma rotunda, se pune in castron, se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se odihneasca 20~30 min.
Se presara faina pe masa de lucru si se framanta putin aluatul, se da forma de paine (o singura bucata sau mai multe; eu am facut 4 painisoare) si se pune in tava cu hartie de copt
Se presara faina pe masa de lucru si se framanta putin aluatul, se da forma de paine (o singura bucata sau mai multe; eu am facut 4 painisoare) si se pune in tava cu hartie de copt
se acopera cu un prosop umed si se lasa 2 ore la dospit. Dupa dospire se cresteaza cu cutitul
si se coace aprox. 40 min. la 220°C.
Se lasa sa se raceasca bine pe un gratar, dupa care se taie...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu