sâmbătă, 5 aprilie 2008

Tort simplu de ciocolata

(forma de 18 cm)

3 galbenusuri
50g zahar

90g ciocolata amaruie
70g unt nesarat
2 linguri smantana dulce

3 albusuri
50g zahar

45g cacao
20g faina

Ciocolata se toaca; untul se taie cubulete; faina se cerne impreuna cu cacaua.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul.
In alt castron se pune ciocolata si untul; castronul se tine pe o oala cu apa fierbinte, amestecand pana se topeste ciocolata. Se da deoparte, se adauga smantana si se amesteca. Se toarna usor peste compozitia de galbenusuri si se amesteca usor cu o lingura.
Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin o spuma tare. 1/3 din aceasta spuma se adauga la compozitia precedenta si se amesteca usor. Se adauga si restul de albus si se amesteca usor cu lingura. Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, se niveleaza deasupra.
Se coace pt. 10 min. in cuptorul preincalzit la 180°C; se cade apoi temperatura la 170°C si se mai coace inca 45 min.
Se lasa sa se raceasca in forma. Se pudreaza putin cu zahar...

Photobucket

2 comentarii:

Edith spunea...

mmm ce bine arata, cristina! :)
dar ce forma mica trebuie :((

CristinaK spunea...

:)))
Edith, pe aici forma de 18cm este "de marime medie" ;)... cea mai mica e de 12cm :o... iar cea mai mare pe care o pot gasi este de 22cm :)
Pupicei!
P.S. Tortuletul se poate coace si in forme mici de muffins ;)...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails