vineri, 25 aprilie 2008

Placintele cu tofu si spanac

24 foi de placinta

umplutura
200g spanac congelat
1/2 ceapa
450g tofu
1/2 lingura ghimbir ras
1/2 lingura usturoi ras
1 lingurita rasa praf de curry
sare, piper

Spanacul de opareste si se scurge bine de apa.
Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa asa cateva minute ca sa se mai absoarba apa din el.
Ceapa se taie marunt si se caleste in aprox. 2 linguri ulei de masline; cand aceasta a devenit transparenta se adauga spanacul

Photobucket

si se caleste putin, apoi tofu, condimentele si se caleste in continuare pana se absoarbe apa lasata de tofu. Se lasa sa se raceasca.

Photobucket

Pe masa de lucru se trece o foaie de placinta, se stropeste cu putin ulei de masline (sau se unge cu unt topit), peste ea se aseaza alta foaie, iar peste ea aprox. 2 linguri de umplutura

Photobucket

si se impacheteaza:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Placintelele rezultate se aseaza in tava unsa cu ulei, se stropesc deasupra cu putin ulei de masline (sau se ung cu unt topit)

Photobucket

si se coc pana se rumenesc.
Se pot servi atat calde cat si reci.

Photobucket

3 comentarii:

Edith spunea...

ce frumoase sunt! :)

CristinaK spunea...

... si delicioase! :D
Multumesc, Edith!
pupicei

Teo spunea...

Cristina, in primul rand felicitari pt placintele, arata minunat!

Si doi:

PASTE LUMINAT ALATURI DE CEI DRAGI TIE :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails