24 foi de placinta
umplutura
200g spanac congelat
1/2 ceapa
450g tofu
1/2 lingura ghimbir ras
1/2 lingura usturoi ras
1 lingurita rasa praf de curry
sare, piper
Spanacul de opareste si se scurge bine de apa.
Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa asa cateva minute ca sa se mai absoarba apa din el.
Ceapa se taie marunt si se caleste in aprox. 2 linguri ulei de masline; cand aceasta a devenit transparenta se adauga spanacul
umplutura
200g spanac congelat
1/2 ceapa
450g tofu
1/2 lingura ghimbir ras
1/2 lingura usturoi ras
1 lingurita rasa praf de curry
sare, piper
Spanacul de opareste si se scurge bine de apa.
Tofu se infasoara in cateva servete de hartie si se lasa asa cateva minute ca sa se mai absoarba apa din el.
Ceapa se taie marunt si se caleste in aprox. 2 linguri ulei de masline; cand aceasta a devenit transparenta se adauga spanacul
si se caleste putin, apoi tofu, condimentele si se caleste in continuare pana se absoarbe apa lasata de tofu. Se lasa sa se raceasca.
Pe masa de lucru se trece o foaie de placinta, se stropeste cu putin ulei de masline (sau se unge cu unt topit), peste ea se aseaza alta foaie, iar peste ea aprox. 2 linguri de umplutura
si se impacheteaza:
La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Placintelele rezultate se aseaza in tava unsa cu ulei, se stropesc deasupra cu putin ulei de masline (sau se ung cu unt topit)
si se coc pana se rumenesc.
Se pot servi atat calde cat si reci. ☺
3 comentarii:
ce frumoase sunt! :)
... si delicioase! :D
Multumesc, Edith!
pupicei
Cristina, in primul rand felicitari pt placintele, arata minunat!
Si doi:
PASTE LUMINAT ALATURI DE CEI DRAGI TIE :)
Trimiteți un comentariu