(forma detasabila de 21cm)
BLAT
3 albusuri
2 linguri zahar brun (sau alb)
1 galbenus
3 linguri faina
50~100ml nectar de piersici - pt. insiropat blatul
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul, se adauga galbenusul frecat putin, amestecand usor. Se adauga si faina cernuta si se amesteca usor.
BLAT
3 albusuri
2 linguri zahar brun (sau alb)
1 galbenus
3 linguri faina
50~100ml nectar de piersici - pt. insiropat blatul
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul, se adauga galbenusul frecat putin, amestecand usor. Se adauga si faina cernuta si se amesteca usor.
Se toarna totul in forma si se coace. Se lasa sa se raceasca in forma, pe un gratar.
Blatul meu racit arata asa:
Blatul meu racit arata asa:
CREMA
200ml lapte
2 galbenusuri
60g zahar
20g faina
10g amidon de porumb
esenta de vanilie
50g ciocolata alba - rasa / tocata marunt
5g gelatina dizolvata in 50ml nectar de piersici fierbinte
200ml smantana dulce
1 cutie piersici in sirop
Piersicile se scurg bine de sirop, apoi se taie cubulete.
Galbenusurile se freaca putin cu zaharul; se adauga faina si amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, amestecand. Se pune totul pe foc si se tine, amestecand continuu, pana se leaga crema. Se inchide focul, se adauga ciocolata si se amesteca pana ce aceasta s-a topit complet, apoi esenta de vanilie si gelatina dizolvata. Se trece totul prin sita - astfel va rezulta o crema finuta.
Se rastoarna crema intr-o tavita si se acopera cu o folie (direct pe crema) si se lasa sa se raceasca.
Smantana se bate frisca si se incorporeaza treptat in compozitia precedenta. Se adauga si piersicile taiate. Se da putin la frigider.
DECOR
1 cutie piersici in sirop
gem de piersici sau caise (aprox. 50g)
200~300ml smantana dulce
2~3 linguri zahar
Piersicile (pt. decor) se scurg bine de sirop, apoi taie feliute.
Gemul se incalzeste si se trece prin sita.
Smantana se bate frisca cu zaharul si se da la rece.
Blatul racit se insiropeaza putin cu nectar. Peste el se toarna crema
200ml lapte
2 galbenusuri
60g zahar
20g faina
10g amidon de porumb
esenta de vanilie
50g ciocolata alba - rasa / tocata marunt
5g gelatina dizolvata in 50ml nectar de piersici fierbinte
200ml smantana dulce
1 cutie piersici in sirop
Piersicile se scurg bine de sirop, apoi se taie cubulete.
Galbenusurile se freaca putin cu zaharul; se adauga faina si amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, amestecand. Se pune totul pe foc si se tine, amestecand continuu, pana se leaga crema. Se inchide focul, se adauga ciocolata si se amesteca pana ce aceasta s-a topit complet, apoi esenta de vanilie si gelatina dizolvata. Se trece totul prin sita - astfel va rezulta o crema finuta.
Se rastoarna crema intr-o tavita si se acopera cu o folie (direct pe crema) si se lasa sa se raceasca.
Smantana se bate frisca si se incorporeaza treptat in compozitia precedenta. Se adauga si piersicile taiate. Se da putin la frigider.
DECOR
1 cutie piersici in sirop
gem de piersici sau caise (aprox. 50g)
200~300ml smantana dulce
2~3 linguri zahar
Piersicile (pt. decor) se scurg bine de sirop, apoi taie feliute.
Gemul se incalzeste si se trece prin sita.
Smantana se bate frisca cu zaharul si se da la rece.
Blatul racit se insiropeaza putin cu nectar. Peste el se toarna crema
iar deasupra se aranjeaza feliutele de piersica care se ung apoi cu gem. Tortul se da la frigider pt. cel putin 2 ore sau pana se intareste bine crema.
Se scoate tortul din forma si se orneaza cu frisca
Se scoate tortul din forma si se orneaza cu frisca
si se da din nou la frigider pana se serveste :)
10 comentarii:
Pur si simplu, superb!
Multumesc, Didona! Draguta ca intotdeauna :)
In aluat nu se pune deloc zahar?
Salut. Imi place foarte mult cum scrii. Ai fi interesat sa facem un link exchange?
Id mess/mail: andrei_the_wise@yahoo.com
blog: www.varby.ro
Daca esti de acord astept un raspuns pe mail.
Daca nu te intereseaza imi cer scuze ca te-am deranjat.
Sa avem bafta la trafic!
Dana... scuze! Mi-a scapat cand am scris modul de preparare... Multumesc de atentionare!
Andrei, bine ai venit! Ti-am trimis mesaj ;)
Arata bine rau de tot....Cristina cred ca am sa t-e vizitez... si ma astept la o primire "Diplomatica"!!!!
Te pup dulce - dulce(*:*)
Dai un bip ♫ si te astept ... cat se poate de diplomatic ☺
Te pupic! Week-end placut! ♥
Mmm ce frumooos! Si cu siguranta ff bun :)
Sa stii ca este :D ... cel putin asa au spus "comsumatorii" ;)
Trimiteți un comentariu