luni, 3 noiembrie 2008

Diplomat cu piersici

(forma detasabila de 21cm)

BLAT
3 albusuri
2 linguri zahar brun (sau alb)
1 galbenus
3 linguri faina

50~100ml nectar de piersici - pt. insiropat blatul

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul, se adauga galbenusul frecat putin, amestecand usor. Se adauga si faina cernuta si se amesteca usor.

Photobucket

Se toarna totul in forma si se coace. Se lasa sa se raceasca in forma, pe un gratar.
Blatul meu racit arata asa:

Photobucket

CREMA
200ml lapte
2 galbenusuri
60g zahar
20g faina
10g amidon de porumb
esenta de vanilie
50g ciocolata alba - rasa / tocata marunt

5g gelatina dizolvata in 50ml nectar de piersici fierbinte
200ml smantana dulce
1 cutie piersici in sirop

Piersicile se scurg bine de sirop, apoi se taie cubulete.
Galbenusurile se freaca putin cu zaharul; se adauga faina si amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, amestecand. Se pune totul pe foc si se tine, amestecand continuu, pana se leaga crema. Se inchide focul, se adauga ciocolata si se amesteca pana ce aceasta s-a topit complet, apoi esenta de vanilie si gelatina dizolvata. Se trece totul prin sita - astfel va rezulta o crema finuta.
Se rastoarna crema intr-o tavita si se acopera cu o folie (direct pe crema) si se lasa sa se raceasca.
Smantana se bate frisca si se incorporeaza treptat in compozitia precedenta. Se adauga si piersicile taiate. Se da putin la frigider.

DECOR
1 cutie piersici in sirop
gem de piersici sau caise (aprox. 50g)
200~300ml smantana dulce
2~3 linguri zahar

Piersicile (pt. decor) se scurg bine de sirop, apoi taie feliute.
Gemul se incalzeste si se trece prin sita.
Smantana se bate frisca cu zaharul si se da la rece.
Blatul racit se insiropeaza putin cu nectar. Peste el se toarna crema

Photobucket

iar deasupra se aranjeaza feliutele de piersica care se ung apoi cu gem. Tortul se da la frigider pt. cel putin 2 ore sau pana se intareste bine crema.
Se scoate tortul din forma si se orneaza cu frisca

Photobucket

si se da din nou la frigider pana se serveste :)

Photobucket

10 comentarii:

Anonim spunea...

Pur si simplu, superb!

CristinaK spunea...

Multumesc, Didona! Draguta ca intotdeauna :)

Dana spunea...

In aluat nu se pune deloc zahar?

Anonim spunea...

Salut. Imi place foarte mult cum scrii. Ai fi interesat sa facem un link exchange?
Id mess/mail: andrei_the_wise@yahoo.com
blog: www.varby.ro
Daca esti de acord astept un raspuns pe mail.
Daca nu te intereseaza imi cer scuze ca te-am deranjat.
Sa avem bafta la trafic!

CristinaK spunea...

Dana... scuze! Mi-a scapat cand am scris modul de preparare... Multumesc de atentionare!

CristinaK spunea...

Andrei, bine ai venit! Ti-am trimis mesaj ;)

Magalena jp. spunea...

Arata bine rau de tot....Cristina cred ca am sa t-e vizitez... si ma astept la o primire "Diplomatica"!!!!
Te pup dulce - dulce(*:*)

CristinaK spunea...

Dai un bip ♫ si te astept ... cat se poate de diplomatic ☺
Te pupic! Week-end placut! ♥

Edith spunea...

Mmm ce frumooos! Si cu siguranta ff bun :)

CristinaK spunea...

Sa stii ca este :D ... cel putin asa au spus "comsumatorii" ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails