(pt. 20 de mini-choux)
ingrediente A
20g ulei
60g apa
30g faina pt. prajituri
un praf de sare
ingrediente B
60g faina
250g lapte de soia (*)
60g seminte de canepa
(*) laptele de soia trebuie sa fie din acela 100%, "adevarat" :D, care este grosut la textura, nu ca apa ;)
Apa si uleiul de la A se pun pe foc. Cand incep sa clocoteasca se adauga faina (de la A) si sarea, se face focul mic si se tine amestecand aprox. 1 min. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.
Semintele de canepa se mixeaza bine in blender impreuna cu laptele de soia. Se toarna treptat peste compozitia fiarta, amestecand bine de fiecare data. Se adauga si faina (de la B) si se omogenizeaza. Se amesteca doar pana se absoarbe faina, nu mai mult.
Se pune totul intr-o punga care se taie la un colt si se spriteaza "gogosele" in tava, pe hartia de copt.
"Gogoselele" trebuie sa fie minim 20, fiindca daca sunt mai putine inseamna ca sunt mai mari si daca sunt mai mari la copt va ramane aluat crud in mijloc ;)
Se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit pt. 20~30 min. Cand sunt gata se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
Avand in vedere ca nu sunt dulci se pot umple si cu o "crema-aperitiv", de exemplu: Hummus din soia, Salata de avocado cu shiso si wasabi, Salata de dovleac cu masline...
10 comentarii:
Imi place tare mult:)!!!As servi si eu doua:)!!!!!!Pupici
Maria, te-as servi cu cea mai mare placere, dar s-au terminat rapid ;)
Data viitore cand fac te servesc cu mai mult de doua ;)
pup dulce!
foarte interesanta reteta, am sa o incerc si eu.o seara buna iti doresc
Iti multumesc mult, Daniela!
O seara minunata si tie! ;)
Buna ziua, cu ce se pot inlocui semintele de canepa
Buna ziua, Happy!
Cred ca ar putea fi inlocuite cu arahide (nesarate!)... sunt cam la fel de uleioase si devin "cremoase" cand sunt mixate... personal n-am incercat aceasta varianta... le prefer de 1000 de ori mai mult pe cele de canepa ;)
Multumesc mult de raspuns, din pacate in spania sunt fiarte scumpe semintele de canepa, undeva la 25euro cateva grame, iar pentru ziua de craciun merg bine de tot cateva choux-uri aperitiv, dar cum noi suntem vegetarieni reteta ta este perfecta. Multumesc inca odata. P.S. suntem mari fani a retetei de orez cu ananas si multe sortimente de sushi
Si eu iti multumesc mult, Happy!
Sarbatori fericite!
Buna ziua,
Te as ruga sa mi spui daca nu cumva ai uitat vreun ingredient. Ce anume le ajuta sa creasca ?
Multumesc mult.
Buna ziua. Nu, n-am uitat nimic. Nu se foloseste nimic pt crestere (praf de copt sau bicarbonat); din acest motiv nici nu trebuie facute prea mari.
Trimiteți un comentariu