Alge = kaisou
Andiva = endaivu
Anghinare = aatichouku
Ardei gras galben = kiro-paprika
Ardei gras rosu = aka-paprika
Ardei gras verde = ao-paprika
Ardei verde (mai mic comparativ cu ardeiul gras) = ao-piiman
Bama = okura
Bob = sora-mame
Broccoli = burokkorii
Cartofi = jagaimo
Cartofi noi = shin-jagaimo
Cartofi dulci = satsumaimo
Castraveti = kyuri
Ceapa uscata = tamanegi
Ceapa verde = bannou-negi / konegi
Ciuperci = kinoko
Conopida = karifurawaa
Dovleac = kabocha
Dovlecei = zukkiini
Esalot = esharotto
Fasole verde = saya-ingen
Fasole uscata = ingen-mame
Gulie = koururabi
Lastar de bambus = takenoko
Lastar de porumb = bebiikoun
Linte = renzu-mame
Mazare verde boabe = endou-mame / guriin-piisu
Masline = oriivu
Morcovi = ninjin
Nap = kabu
Naut = hiyoko-mame
Papadie = tanpopo
Pastarnac = paasunippu
Praz = riiki / (naga-negi)
Radacina de lotus = renkon / hasu
Ridichi (mici, pt. salata) = radisshu
Rosii = tomato
Salata verde = retasu
Sfecla rosie = biito
Spanac = hourensou
Sparanghel = asupara
Telina (tulpina) = serori
Urzici = irakusa / netouru
Varza alba = kyabetsu
Varza Bruxelles = mekyabetsu
Varza rosie = murasaki kyabetsu / aka kyabetsu
Vanata = nasu
*pentru citirea roumaji vezi aici
4 comentarii:
Buuun, numai imi ramane decat sa imi cumpar biletul de avion.... si ma descurc in orice restaurant japonez !
Bravo pentru lista si pentru munca depusa...
Irina
Multumesc, Irina!
Cand pleci, dai un bip si te-astept in aeroport ;)
pupicei!
O romancuta frumusica in Japonia...am tot marit poza sa te vad mai bine. Ai citeva retete care cu siguranta as vrea sa le gust, doar ca am sa le dau fiicei mele mai mari sa le faca...ei ii place bucataria.
Oricum...mi-a facut o deosebita placere sa vad blogul tau. Iti doresc un Craciun fericit si la multi ani.
Rodica, bine ai venit! Iti multumesc ca ai petrecut ceva timp pe aici si te mai astept!
Sarbatori fericite si un An Nou fericit!
Trimiteți un comentariu