(forma 23x23cm)
Crema-1
200g castane coapte
100g miere
esenta rom
Crema-2
6 galbenusuri
1/2 cana zahar
480ml lapte
esenta de rom
15g gelatina dizolvata in 50ml apa fierbinte
16 piscoturi Savoiardi
100-150ml sirop + rom sau esenta de rom
400ml smantana dulce pt. frisca
Crema-1: Din castane, miere si esenta de rom se face un pireu care se trece apoi prin sita.
Crema-2: Galbenusurile se freaca putin cu zaharul; laptele se pune pe foc. Cand s-a infierbantat se toarna putin cate putin peste galbenusuri, mixand continuu. Se readuce totul pe foc potrivit si se tine, amestecand, pana se leaga crema. Se da deoparte.
Dupa ce s-a mai racorit putin se adauga Crema-1 si gelatina dizolvata, amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta de rom.
Se da la frigider pana incepe sa se inchege putin.
Baza formei se tapeteaza cu piscoturile date prin sirop.
Smantana se bate frisca tare; se opresc cam 5 linguri pline pt. decor, iar restul se adauga peste compozitia cu castane si se amesteca usor, dar bine.
Crema rezultata se toarna in forma peste piscoturi. Se da la frigider pt. cel putin 3 ore, dupa care se taie cu un cutit cald (tinut in apa fierbinte si sters de fiecare data). Se decoreaza cu frisca oprita.
Crema-1
200g castane coapte
100g miere
esenta rom
Crema-2
6 galbenusuri
1/2 cana zahar
480ml lapte
esenta de rom
15g gelatina dizolvata in 50ml apa fierbinte
16 piscoturi Savoiardi
100-150ml sirop + rom sau esenta de rom
400ml smantana dulce pt. frisca
Crema-1: Din castane, miere si esenta de rom se face un pireu care se trece apoi prin sita.
Crema-2: Galbenusurile se freaca putin cu zaharul; laptele se pune pe foc. Cand s-a infierbantat se toarna putin cate putin peste galbenusuri, mixand continuu. Se readuce totul pe foc potrivit si se tine, amestecand, pana se leaga crema. Se da deoparte.
Dupa ce s-a mai racorit putin se adauga Crema-1 si gelatina dizolvata, amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta de rom.
Se da la frigider pana incepe sa se inchege putin.
Baza formei se tapeteaza cu piscoturile date prin sirop.
Smantana se bate frisca tare; se opresc cam 5 linguri pline pt. decor, iar restul se adauga peste compozitia cu castane si se amesteca usor, dar bine.
Crema rezultata se toarna in forma peste piscoturi. Se da la frigider pt. cel putin 3 ore, dupa care se taie cu un cutit cald (tinut in apa fierbinte si sters de fiecare data). Se decoreaza cu frisca oprita.
2 comentarii:
trebuie sa fie de men ti a la !!
vai ce mi plac castaneleeeeeeeeeee!!!!
Sa stii ca este! ^-^
PS
Si mie imi plac castanele :)...
Trimiteți un comentariu