400g radacina de lotus
1-2 linguri otet
2 linguri ulei de susan
2 linguri sake (sau vin alb)
1 lingura zahar
3 linguri sos de soia
1 lingura mirin (sau 1 lingura vin alb + 1 lingura zahar)
1 lingurita ardei iute (uscat, macinat mai mare)
4 lingurite susan alb
Radacina de lotus se curata, se spala si se pune cam pt. 10 min. in apa cu otet. Se spala din nou, se taie o data in doua (pe verticala)
si apoi feliute subtiti (se poate taia si julienne ☺). Acestea se calesc cateva minute in uleiul de susan,
se adauga apoi ardeiul iute, sake-ul, zaharul, sosul de soia, mirinul si se caleste pana se absoarbe tot lichidul. Se inchide focul, se presara susanul.
1-2 linguri otet
2 linguri ulei de susan
2 linguri sake (sau vin alb)
1 lingura zahar
3 linguri sos de soia
1 lingura mirin (sau 1 lingura vin alb + 1 lingura zahar)
1 lingurita ardei iute (uscat, macinat mai mare)
4 lingurite susan alb
Radacina de lotus se curata, se spala si se pune cam pt. 10 min. in apa cu otet. Se spala din nou, se taie o data in doua (pe verticala)
si apoi feliute subtiti (se poate taia si julienne ☺). Acestea se calesc cateva minute in uleiul de susan,
se adauga apoi ardeiul iute, sake-ul, zaharul, sosul de soia, mirinul si se caleste pana se absoarbe tot lichidul. Se inchide focul, se presara susanul.
2 comentarii:
Buna ziua. De unde se poate cumpara lotus?
Elena, cred ca, din pacate, radacina de lotus nu se gaseste deocamdata in Romania...
Trimiteți un comentariu