(forma 30x30)
aluat
4 oua
150g unt moale
75g iaurt
200g zahar pudra
1 pachet praf de copt
300g faina
coaja rasa de la o lamaie
umplutura
800g fructe kaki taiate
50g caise uscate taiate marunt
50g fulgi de cocos
25g lapte praf de cocos (optional)
50g coaja de lamaie confiata
2 lingurite suc de lamaie
Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180°C.
aluat
4 oua
150g unt moale
75g iaurt
200g zahar pudra
1 pachet praf de copt
300g faina
coaja rasa de la o lamaie
umplutura
800g fructe kaki taiate
50g caise uscate taiate marunt
50g fulgi de cocos
25g lapte praf de cocos (optional)
50g coaja de lamaie confiata
2 lingurite suc de lamaie
Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180°C.
Umplutura: cam cu o ora de a pregati prajitura se amesteca toate.
Aluat: 3 oua si 1 albus se bat, se adauga zaharul, untul, iaurtul, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna cam 3/4 din aluat in tava tapetata si se coace cam 10 min.; se scoate, se intinde umplutura.
Restul de aluat se amesteca cu galbenusul ramas, se pune intr-o punga care se taie la un colt; se fac gratii peste umplutura si se da din nou la cuptor pt. circa 30 min.
Dupa ce s-a racit bine se taie si se pudreaza cu zahar pudra.
Restul de aluat se amesteca cu galbenusul ramas, se pune intr-o punga care se taie la un colt; se fac gratii peste umplutura si se da din nou la cuptor pt. circa 30 min.
Dupa ce s-a racit bine se taie si se pudreaza cu zahar pudra.
Dupa o reteta postata de Afrodite pe Culinar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu