(2 pers.)
300g dovleac
2 linguri feliute de migdale
2 linguri stafide
4 linguri maioneza sau iaurt sau smantana (eu folosesc cel mai des iaurt)
sare, piper
(*)cate un praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir
cateva feliute de migdale pt. decor
Stafidele se pun la inmuiat in apa calda dupa care se scurg bine. Feliutele de migdale (nu si cele pt. decor) se rumesc putin in cuptor.
Dovleacul se curata de coaja, se fierbe sau se coace.
Se piseaza usor, nu sa iasa piure, sa se mai "simta" ceva bucatele.
Maioneza (iaurtul) se amesteca cu sare si piper dupa gust. Se adauga si "aromele" si se amesteca apoi cu dovleacul, stafidele si migdalele. Se decoreaza cu feliute de migdale.
300g dovleac
2 linguri feliute de migdale
2 linguri stafide
4 linguri maioneza sau iaurt sau smantana (eu folosesc cel mai des iaurt)
sare, piper
(*)cate un praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir
cateva feliute de migdale pt. decor
Stafidele se pun la inmuiat in apa calda dupa care se scurg bine. Feliutele de migdale (nu si cele pt. decor) se rumesc putin in cuptor.
Dovleacul se curata de coaja, se fierbe sau se coace.
Se piseaza usor, nu sa iasa piure, sa se mai "simta" ceva bucatele.
Maioneza (iaurtul) se amesteca cu sare si piper dupa gust. Se adauga si "aromele" si se amesteca apoi cu dovleacul, stafidele si migdalele. Se decoreaza cu feliute de migdale.
(*) La majoritatea retetelor cu dovleac eu folosesc cam 1/2 lingurita (sau mai mult - depinde de cantitatea de dovleac) din amestecul acesta de "arome":
4 lingurite scortisoara
1 lingurita ghimbir (pudra)
1/2 lingurita all spice
1/2 lingurita cuisoare (pudra)
1/2 lingurita nucsoara
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu