(20 muffins f. mici ☺ sau 9-12 mari)
210g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
75ml miere
2 oua
250ml iaurt
45g unt topit
umplutura
100g nuci tocate
50g zahar
1 lingurita scortisoara
45g unt
Se pregateste intai umplutura: se topeste untul in cratita, se adauga zaharul, nucile, scortisoara si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se pregateste compozitia: se cerne faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.
Separat se amesteca mierea, ouale batute, iaurtul si untul; se toarna totul peste amestecul de faina si se amesteca cu o paleta de lemn usor, dar bine.
Se pun cam 2 linguri de compozitie in forme, apoi 1 lingurita din amestecul de nuci, din nou cam 1 lingura de compozitie...
210g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
75ml miere
2 oua
250ml iaurt
45g unt topit
umplutura
100g nuci tocate
50g zahar
1 lingurita scortisoara
45g unt
Se pregateste intai umplutura: se topeste untul in cratita, se adauga zaharul, nucile, scortisoara si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se pregateste compozitia: se cerne faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.
Separat se amesteca mierea, ouale batute, iaurtul si untul; se toarna totul peste amestecul de faina si se amesteca cu o paleta de lemn usor, dar bine.
Se pun cam 2 linguri de compozitie in forme, apoi 1 lingurita din amestecul de nuci, din nou cam 1 lingura de compozitie...
si iara cam 1 lingurita din amestecul de nuci.
Se coc muffins-urile cam 20-30min.
Reteta de pe Culinar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu