luni, 29 octombrie 2007

Muffin Baclava

(20 muffins f. mici sau 9-12 mari)

210g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
75ml miere
2 oua
250ml iaurt
45g unt topit

umplutura
100g nuci tocate
50g zahar
1 lingurita scortisoara
45g unt

Se pregateste intai umplutura: se topeste untul in cratita, se adauga zaharul, nucile, scortisoara si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se pregateste compozitia: se cerne faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.
Separat se amesteca mierea, ouale batute, iaurtul si untul; se toarna totul peste amestecul de faina si se amesteca cu o paleta de lemn usor, dar bine.
Se pun cam 2 linguri de compozitie in forme, apoi 1 lingurita din amestecul de nuci, din nou cam 1 lingura de compozitie...

Photobucket

si iara cam 1 lingurita din amestecul de nuci.
Se coc muffins-urile cam 20-30min.

Photobucket
Reteta de pe Culinar.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails