joi, 11 octombrie 2007

Chiftele... mari ☺

400g carne tocata (amestec porc & vita)
1 ceapa mica
miezul de la o felie de paine (cam 50g miez)
3 linguri lapte
1 ou mic
sare, piper, nucsoara

25g unt
2-3 linguri ulei

sos
2 linguri ketchup
2 linguri vin rosu
2 linguri apa

Ceapa se toaca si se caleste in 1-2 linguri ulei pana devine aurie. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se pune carnea, ceapa calita, miezul inmuiat in lapte, oul, sarea, piperul si nucsoara si se amesteca bine cu mana, "framantand" pana ce amestecul se leaga bine si devine "lipicios"... cu cat se amesteca mai mult cu atat va fi mai "frageda" chifteaua.
Se imparte compozitia in 4 si se fac chiftele care se preseaza putin cu degetul in centru (numai pe o parte)...

Photobucket

Se infierbanta untul + 1 lingura de ulei si se prajesc chiftelele pe ambele parti. Cand aproape sa fie gata se toarna sosul, se pune capacul la cratita si se mai lasa cateva minute.
Se serveste cu legume fierte cu sare sau fierte si apoi calite in putin unt cu sare si piper... si dupa preferinta cu ochiuri de ou.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails