(forma de 20cm de chiffon cake detasabila)
150g faina de alac (spelt flour) SAU faina alba de grau (*)
5 galbenusuri
7 albusuri
100g zahar brun SAU zahar (*)
100ml apa
80ml ulei
esenta de vanilie
1 lingurita cacao
esenta de rom
Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 170°C.
Faina se cerne.
Galbenusurile se freaca - cu 1/3 din cantitatea de zahar - pana se albesc; se toarna ulei putin cate putin mixand continuu ...
se toarna si apa cu esenta de vanilie, treptat, mixand usor. Se adauga si faina si se amesteca bine.
Separat, albusurile si restul de zahar se bat spuma tare (ca pt. bezea)... daca intoarcem castronul invers... nu cade ☺
1/3 din albusurile batute se adauga la compozitia cu galbenusuri, se amesteca bine, apoi jumatate din albusurile ramase, se amesteca si in final si restul de albusuri; se amesteca dar nu prea mult, cat sa se omogenizeze compozitia si sa nu mai fie "bulgari" de albus.
Se toarna compozitia in forma neunsa, pastrand cateva linguri la care se adauga cacao si esenta de rom, se amesteca si se toarna peste restul compozitiei din forma.
Se coace aproximativ 1 ora la 170°C. Cand e gata...
se scoate din cuptor si se intoarce si se baga forma (cu fata in jos) intr-o sticla...
se lasa asa pana se raceste. Se desprind marginile cu un cutit subtire si se scoate din forma... si se taie.
(*) Daca se foloseste faina si zahar alb checul creste mai mult.☺
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu