luni, 22 octombrie 2007

Chec din albusuri

(2 checuri mici)

6 albusuri
150g miere
150g faina
2 lingurite praf de copt
10g cacao
65g ciocolata tocata

Albusurile se bat spuma, se toarna mierea fierbinte putin cate putin, mixand continuu.

Photobucket

Faina se cerne impreuna cu cacao si praful de copt. Se adauga la albusuri, se amesteca, se pune si ciocolata si se amesteca usor.

Photobucket

Se toarna in forme tapetate

Photobucket

si se coace cam 30-40min.
Dupa ce s-au copt se scot pe un gratar

Photobucket

si se lasa sa se raceasca... dupa care se taie.

Photobucket

Nu este la fel de moale si de sfaramicios ca un chec cu unt, este putin "gumos" dar destul de pufos... oricum eu il prefer tocmai fiindca nu e plin de grasimi .
~~~~~
Adaptare dupa o reteta de pe Culinar.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails