luni, 15 iunie 2009

Salata de vara


frunze de salata
sparanghel
rosii
telina (tulpina)
cascaval

dressing
25 ml suc de lamaie (o lamaie de marime medie)
25 ml sos de soia
1/2 lingura sake (sau vin alb)
1 lingurita mirin (sau 1 lingurita sake/vin + 1 lingurita zahar)
1 lingurita ghimbir ras
1 lingura ceapa rasa

Sparaghelul se curata de partea tare, se taie in bucati de 3~4 cm si se fierbe 1~2 min. dupa care se scoate in apa rece si apoi se scurge bine de apa.
Celelalte legume se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucati potrivite. Se taie si cascavalul.
Se aranjeaza toate legumele impreuna cascavalul pe un platou/farfurie mare si cand se serveste se toarne deasupra dressingul (inainte de a-l turna peste legume este bine sa se mai amestece o data in el ;) )

12 comentarii:

Sandy spunea...

Imi place cum arata salata ta . E apetisanta.

CristinaK spunea...

Multumesc, Sorina! Iti recomand in special dressing-ul... el te va face sa mai iei putina salata... si inca putina... e genul de dressing care transforma cateva legume intr-o salata de care nu te mai saturi ;)
O saptamana placuta in continuare!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Proaspat si bun, incerc si eu, mai ales ca ar fi timpul sa-i acord mai multa atentie sparanghelului!

Weekend placut!

CristinaK spunea...

Multumesc, Mononoke!
Pe langa sparanghel poti sa mai adaugi si fasole verde, broccoli...

Eda spunea...

Simplu si gustos! O voi incerca!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Eda!

Maria spunea...

Din nou, o reteta pe gustul meu.

CristinaK spunea...

... inseamna ca-ti plac sosurile "racoritoare" :)
Multumesc mult, Maria!

Carmen spunea...

Trebuie sa fie tare buna!Am sa incerc si eu dressing-ul asta!
Te astept la mine sa iei niste premii.
Te pup!

CristinaK spunea...

Sigur o sa-ti placa dressingul, Carmen ;)
Iti multumesc mult pentru premiile "dulci"! pupicei!

Carmen spunea...

Alte premii,te asteapta!
Te pup!

CristinaK spunea...

Carmen, iti multumesc mult!
te pupic!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails