marți, 27 octombrie 2009

Crema de dovleac

(2 cani sau 4 cesti)

200g dovleac copt sau fiert la aburi si facut piure
450ml lapte de soia
50ml sirop de artar
(optional: 50g zahar - daca dovleacul nu este prea dulce sau daca se prefera o crema mai dulce)
1 lingura plina amidon de porumb (cornstarch)
4g kanten (agar-agar)
cateva picaturi de esenta de rom
pt. decor: putin sirop de artar

Laptele de soia se amesteca cu siropul, amidonul si agarul (si zaharul) si se pune pe foc mic-potrivit. De cand incepe sa fiarba se tine pe foc 2 min. amestecand usor. Se toarna apoi peste piureul de dovleac si se amesteca repede si bine. Se toarna in cani/cesti, se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider.
Cand se serveste se toarna deasupra putin sirop de artar (sau caramel ;) ).

10 comentarii:

CamiWitt spunea...

Ce interesant ai prezentat-o! Felicitari ! O saptamina minunata Cami

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Cami! O saptamana minunata si ... delicioasa! pupicei!

Mirona spunea...

Arata foarte bine si cred ca este si foarte gustoasa ^_^ E vorba de kabocha? Eu imi faceam dovleac copt cu scortisoara si nucsoara cat am fost in Japonia. Unele specii de dovleac din Japonia sunt foarte dulci si consistente, yum! ^_^

CristinaK spunea...

Nu-i asa? Eu un deliciu! Vad ca avem aceleasi gusturi: si mie imi place "kabocha" copt cu scortisoara, doar ca in loc de nucsoara eu prefer cuisoarele... si cu putina nuca tocata sau macinata deasupra... nebunie!!! :D

Varby spunea...

Iti place whisky-ul? Intra pe blogul meu si iti ofer gratuit o sticla de Chivas Regal!

Elena Toma spunea...

Nu stiu din pacate sortimentele de dovleac de care povestiti, dar sunt sigura ca iese foarte buna aceasta crema si cu dovleac din cel cu pulpa portocaliu intens, care este cremos si nu are fibre. Precis o sa incerc si eu aceasta crema pentru al meu "puiut". Felicitarile mele!

CristinaK spunea...

Varby, iti multumesc mult pentru invitatie... din pacate eu nu prea consum alcool, mai ales asa tare ;)

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult pt. felicitari, Elena!
Dovleacul despre care vorbeam cu Misaki si care este cel mai popular in Japonia arata asa: http://www.e-kousoya.com/pumpkin3e.gif
dar crema merge facuta si cu cel din Ro, mai ales daca este copt... eu mi-aduc aminte ca cel cu miezul portocaliu era tare bun copt :)

Unknown spunea...

Am facut crema de dovleac,este ffffffffffff buna ,hmmmmmmm,excelenta,te pup, Cerasela.

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Cerasela! :)
Ma bucur mult ca aceasta crema este si pe gustul tau :)
pupicei dulci! un week-end minunat si... delicios! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails