miercuri, 8 iunie 2011

Lapte de cocos cu perle de tapioca


pentru 2 cupe mari sau 4 mici ;)

45~50g perle tapioca
300 ml lapte de cocos
1/2 cana zahar (*1)
1/2 lingurita amidon (*2) - optional
esenta de vanilie

(*1) este bine sa adaugati intai doar jumatate din cantitatea de zahar si sa gustati si doar daca considerati ca nu este de ajuns de dulci sa adaugati toata cantitatea... pentru mine, de exemplu, deserturile asiatice sunt foarte dulci si din acest motiv eu n-am adaugat niciodata toata cantitatea de zahar... azi am pus doar 2 linguri de miere ;)
(*2) amidonul este optional... eu adaug putin fiindca vreau ca laptele sa fie putin cremos :)

Perlele de tapioca


se pun intr-o oala cu cel putin 2 litri de apa care clocoteste. Si se fierb pe foc potrivit sau marisor - astfel incat acestea sa "danseze" tot timpul in apa:


pana cand devin transparente. In functie de marimea perlelor timpul de fierbere poate varia intre 1~2 ore. Ale mele au fost mari, cu diametrul de 6 mm, deci mi-au luat ceva timp pana au fost gata ;)
Avand in vedere ca pe durata fierberii apa va scadea este bine ca pe celalalt ochi al aragazului sa mai punem o oala cu apa la incalzit. Din aceasta vom adauga in oala cu perlute ori de cate ori va fi nevoie astfel incat sa mentinem nivelul apei cat de cat constant.
Cand perlele au devenit transparent, se scurg, se clatesc usor si se pun in apa cu rece pentru vreo 2~3 min. Se scurg din nou.


Se incalzeste laptele de cocos impreuna cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet. Se adauga amidonul dizolvat (intr-o lingurita de apa) si se mai tine pe foc aproape 1 min. amestecand usor. Nu se fierbe! Se strecoara si se raceste punand vasul cu lapte in altul cu gheata. Se adauga si vanilia si se toarna in cupe. Se adauga perlele si se dau cupele vreo 15~20 min. la rece...







10 comentarii:

Unknown spunea...

Ce bine arata!
Uite ca am cumparat perle de tapioca si nu le-am pregatit, de fapt nu am folosit niciodata, asa ca imi vine foarte bine reteta ta.
Pe curand.

Oana spunea...

Imi aduc aminte ca mama imi facea bundinca de tapioca, eram copil :) Era tare buna. Perlutele nu erau colorate, doar albe. Unde se mai gaseste acum, ca n-am mai vazut prin magazine?

CristinaK spunea...

Multumesc, Daniela! Sper sa-ti placa si tie la fel de mult cum imi place mie ;)
O zi excelenta! :)

CristinaK spunea...

Oana, poate se gasesc pe la magazinele asiatice... nu stiu exact sa-ti spun unde :( Eu le-am descoperit cand am ajuns in Japonia...
Budinca pe care o facea mama ta cum este? Eu fac una, dar este asemanatoare cu crema de zahar ars, dar fara sosul caramel...
O zi minunata!

FLORY spunea...

Ce delicatesa,felicitari!

Paradis spunea...

Am o punga de topioca si nu stiam ce sa fac cu ele.Mersi ...arata foarte yammy topioca ta!Te pup...o zi frumoasa!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Flory!

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Paradis!
pupicei dulci!

Antonina Sofia Sociu spunea...

Ma incanta foarte tare reteta ! sper sa gasesc perle tapioca sa pot gusta si eu din dulcegaria asta.
In acelasi timp te invit cu mare drag sa raspunzi Provocarii Dulce Romanie pe care o gazduiesc luna aceasta pe blogul meu. Ca si ingrediente.. menta si ciresele.. sper sa te inspire suficient de mult macar unul, si sa ne incanti prin prezenta . Multumesc anticipat. Pupici si o zi buna

CristinaK spunea...

Antonina, iti multumesc mult pentru provocare!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails