luni, 2 ianuarie 2012

Fursecuri de ciocolata si migdale


200g zahar pudra
250g faina de migdale (migdale macinate fin)
50g cacao
200g albus (aprox. 5 albusuri de la 5 oua mari)
50g zahar

crema
200ml frisca lichida
200g ciocolata

Se face intai crema. Pe baie de abur de incalzeste frisca impreuna cu ciocolata rupta in bucati. Se amesteca pana se ce topeste ciocolata. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca, apoi se mixeaza putin.

Faina de migdale se cerne impreuna cu zaharul pudra si cacaua - printr-o sita nu foarte deasa. ;)
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul (cele 60g). Se adauga amestecul de migdale si se amesteca usor de jos in sus pana se omogenizeaza. Se pune totul intr-o punga de spritat si se fac spirale de aprox. 3 cm diametru pe hartia de copt pusa in tava.
Se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit (180°C) 15~20 min.
Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc cate doua cu crema - mai ramane putina, nu intra toata la umplut ;)

Sunt asemanatoare la gust cu macaron, numai ca nu sunt atat de dulci ;) Le recomand, in special, iubitorilor de ciocolata amaruie si/sau celor care prefera sa simta aroma si gustul de cacao in schimbul dulcetii zaharului in deserturile ciocolatoase ;)

4 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Ciocolatoase imi plac tare mult.Pupici!

CristinaK spunea...

Avem aceleasi gusturi, deci? :D
Multumesc, DiaMar! pupicei!

strumfa bucatareste spunea...

Buna. Te-am "provocat" la un premiu, nu stiu de ce se numeste premiu, trebuie sa raspunzi la urmatoarele intrebari
http://strumfa-bucatareste.blogspot.com/2012/01/premiu.html

CristinaK spunea...

Strumfita, iti multumesc mult pentru premiul-provocare :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails