luni, 28 iulie 2008

Coroana mexicana

360g faina
90g malai fin
240ml lapte
1 lingurita sare
8g drojdie uscata
1 lingurita zahar
60ml ulei
1 ou
oregano uscat, pudra de usturoi

Faina se cerne intr-un castron impreuna cu malaiul. In mijloc se face o adancitura in care se toarna drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in putin lapte cald. Se lasa aprox. 10min. sa creasca. Se adauga apoi si restul ingredientelor si se framanta pana rezulta un aluat elastic. Se lasa sa creasca la loc cald pt. aprox. o ora.

umplutura
250g carne tocata de vita
200g soia fiarta (sau alta fasole)
1/2 cana porumb congelat
1/2 conserva rosii in suc propriu (200g)- tocate
1 ardei verde - taiat cubulete
cateva picaturi de tabasco
50g cascaval ras
sare, piper

Se caleste carnea, se adauga rosiile, porumbul, soia, ardeiul

Photobucket

si se lasa sa fiarba putin pana scade zeama. Se inchide focul si se adauga sare, piper, tabasco si cascavalul ras.
Aluatul dospit se intinde intr-o foaie-disc cu diametrul de aprox. 35cm. Se aseaza in tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu malai.

Photobucket

In centrul foii se fac 8 taieturi suprapuse (fiecare de 14 cm);

Photobucket

pe margine se aseaza umplutura, se apuca apoi colturile de aluat din centru si se aduc peste umplutura, spre exterior, bagand varfurile acestora bine sub aluat

Photobucket

si presand - ca sa nu se desfaca la copt.

Photobucket

Se coace in cuptorul preincalzit la 200°C pt. aprox. 25 min.

Photobucket

Dupa reteta trecuta pe Culinar de Daneza13.

4 comentarii:

Edith spunea...

Ce frumoasaaa e coronita, Cristina!Super!:)

Moni spunea...

E minunata...frumoasa la vedere si desigur buna .

CristinaK spunea...

Multumesc, Edith!
pupici!

CristinaK spunea...

Moni, sa stii ca asa este ;)... Am facut-o si in varianta "crocanta", impartind aluatul in doua si facand deci 2 coronite... s-a papat rapidus :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails