marți, 28 octombrie 2008

Yaki-soba

3 pachete paste pt. yakisoba (150g x 3) (*1)
aprox. 300g legume taiate (varza, morcov, muguri de soia) (*2)
4~5 linguri sos Worcestershire (*3)

Photobucket

150~180g carne de porc
1 lingura ulei
120ml apa fierbinte

Carnea se taie in bucati cat se poate de subtiri.

Photobucket

Se pune uleiul intr-o tigaie mare, iar peste el pastele. Se aprinde focul si se lasa sa se friga pastele asa (fara a le amesteca) aprox. 2 min - pana se rumenesc putin. Se intorc si se lasa din nou cam 2 min.

Photobucket

Apoi se amesteca calindu-le inca vreo 2 min. Se scot deoparte.
In tigaia fierbinte se caleste carnea;

Photobucket

cand aceasta s-a rumenit putin, se adauga legumele si se caleste pana ce acestea s-au inmuiat... vreo 5 min.

Photobucket

Se adauga si pastele, se amesteca,

Photobucket

se toarna apa fierbinte si se pune capacul la tigaie. Se lasa asa pe foc mare pana se absoarbe toata apa... se aude sfaraind.
Se toarna si sosul si se amesteca bine, de jos in sus.

Photobucket

Se trece pe farfurie... si gata!
Dupa preferinta, yaki-soba se poate servi si cu putin aonori presarat...

Photobucket

si cu ochiuri de ou - facute cu galbenusul moale - si ghimbir murat (rosu)...

Photobucket

~~~~~~~
(*1) pastele pt. yaki-soba sunt deja fierte (la aburi)
(*2) se pot folosi si/sau alte legume (ardei colorati, ceapa, ciuperci, etc.)... mai multe sau mai putine... se poate numai cu varza
(*3) sosul Worcestershire se poate inlocui cu sos pt. yakisoba sau okonomiyaki

8 comentarii:

maya spunea...

îmi place mult cum arata!Sigur îmi place! :)

Carmen spunea...

yummy
i love your japanese recipes
thanks for sharing

CristinaK spunea...

Maya... te-astept cu impresii daca o "testezi" :D

CristinaK spunea...

You're welcome, Carmen! Thanks for your visit :)

Alina Ionela spunea...

Draga Cris,de mult timp caut adevarata reteta de yakisoba,caci era una din mancarurile mie preferate in Japonia.Din pacate n-am inteles niciodata cu exactitate ce tip de paste trebuie:unii zic udon,altii soba...Asa ca de fiecare data renunt.Deci te intreb,cum e pasta de yakisoba?De faina de grau sau de orez?E cu ou sau fara?Sau mai bine ar fi sa pui un post cu tipurile de paste care se folosesc,si in ce retete se utilizeaza.Mersi mult.

CristinaK spunea...

Draga Alina, pastele pentru yakisoba sunt "paste chinezesti" - asa le spune aici (chuuka-men) si sunt din faina de grau si apa, fara ou. Cred ca poti folosi pastele de la pachetele de supa instat de la magazinele asiatice ;)
Exista si yakiudon... modul de preparare este asemanator si se folosesc paste udon in schimb. Dar am inteles ca sunt si unele zone unde se folosesc paste udon, dar mancarea o numesc "yakisoba" nu ""yakiudon" cum ar trebui de fapt... asa cum in unele zone la "yakitori" (care de fapt inseamna "pui fript") se foloseste numai carne de porc...

P.S. "Soba" inseamna de fapt hrisca si paste din hrisca, dar la yakisoba nu se folosesc niciodata aceste paste ;)

Raluca Streja spunea...

Salut,

Din ce magazin cumperi pastele pentru soba? Ma intereseaza numele magazinului. Nu cred ca in Cluj exista magazin special cu produse alimentare japoneze, sunt doar niste mici raioane in supermarket-uri. Daca ai vazut asa ceva in supermarket, unde anume ai vazut? Eu m-am uitat doar in Auchan si nu exista acolo.

Mersi!

CristinaK spunea...

Buna Raluca,
Din pacate nu pot sa te ajut... eu locuiesc in Japonia si nu-ti pot de la ce magazin anume din Romania poti lua asemenea paste... Imi pare rau!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails