vineri, 28 noiembrie 2008

Chifle cu tofu

350g tofu
2 cani faina
2 linguri zahar
1 lingura praf de copt
1/2 lingurita sare
2 linguri susan alb/negru, mac sau chimen

Tofu se infasoara in cateva prosoape de hartie si se lasa putin sa se mai scurga de apa... pana ajunge aprox. la 300g apoi se piseaza cu furculita intr-un castron.

Photobucket

Peste el se cerne faina cu praful de copt si sarea. Se adauga si susanul si se amesteca, apoi se framanta usor cat sa se adune intr-un aluat. Daca este prea lipicios se mai adauga putina faina. Se imparte in 8 bucati.

Photobucket

Acestea se modeleaza in bile care se turtesc putin (ca pe chiftelute) si se aranjeaza in tava cu hartie de copt, crestandu-se putin deasupra.

Photobucket

Se coc aprox. 15~20 min. sau pana se rumenesc. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Photobucket

8 comentarii:

Ginette spunea...

Buna Cristina, arata foarte bine chiflele, problema este ca tofu pe care l-am gasit aici, la noi, cel putin din punctul meu de vedere, este groaznic la gust. Se pot face si cu altfel de branza, ce crezi? Pupici !

CristinaK spunea...

Ginette, pana acum eu n-am facut chiflele decat cu tofu, dar cred ca acesta poate fi inlocuit cu branza dulce de vaca... o sa-ncerc si eu varianta asta ;)
pupicei!

Dana spunea...

Buna Cristina. Minunata idee , mai ales ca trebuie sa ma intorc la hrana vegetariana. O sa le incerc si eu . Multumesc :)

CristinaK spunea...

Cu placere, Dana! Sper sa-ti placa :)

nasha spunea...

cri, am facut ieri tofu chifle. is tare faine. au placut mult la copilu' mare , ca ptr el le-am facut in special. am pus mac .....imm yummyy ....putin cam multa faina
(dar ptr prima incercare sint foarte happy )/ale mele nu-s asa bronzate ca ale tale. Tu la cite grade pui cuptorul? la mare ca ptr piine ? sau la normal 175-180 C.?
mi-am luat si eu azi la work ultima bucatica..
Le-as face next time,sub forma de baton, sa fie mai practic ptr senvisuri.
te pup,sorry de polologhie !

CristinaK spunea...

Nasha, si eu folosesc cuptorul tot asa, la 170~180°C, dar ii dau drumul cu vreo 10 min. inainte de a coace ceva... ca sa fie bine incalzit ;)
Cantitatea de faina mai poate varia, in functie de textura pe care o are tofu... deci poate ca cel folosit de tine a fost mai moale, deci numai bine daca ai pus mai multa faina... daca iese un aluat care se poate modela atunci e ok :)
De modelat, poti sa le faci sub ce forma vrei tu... numai sa nu fie, de exemplu, o bagheta prea groasa fiindca s-ar putea ca in interior sa-ti ramana aluatul crud (avand in vedere ca nu e un aluat dospit si este si putin mai umed de la tofu) ;)
Te pupic dulce! ♥♥♥

m.t. spunea...

Foarte interesanta reteta!!! Chiar am facut zilele astea niste chifle de faina integrala...Data viitoare sigur incerc reteta asta;)!
O zi frumoasa!

CristinaK spunea...

Multumesc, M.T.! Mie imi place foarte mult fiindca este si foarte rapida de executat ;)
O zi excelenta!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails