100g martipan
1 lingura lichior de zmeura
4 gabenusuri
1 albus
1 lingura zahar
50g faina
40g unt (nesarat) - moale
100g zmeura
Zmeura se desface in bucatele mici apoi se pune la congelator.
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit, 180°C.
Martipanul se desface intr-un castron, se adauga lichiorul si se amesteca pana ce acesta din urma este "absorbit" de martipan.
Intr-un castronel se bat putin galbenusurile, apoi se adauga treptat peste martipan.
Totul se freaca bine pana ce compozitia se albeste.
Separat se mixeaza albusul, se adauga zaharul si se mixeaza pana ce totul devine o spuma tare. Aceasta se adauga toata o data peste compozitia cu martipan si se amesteca usor.
Se adauga faina cernuta,
se amesteca usor, apoi untul si se amesteca.
Se adauga si zmeura congelata, se amesteca de 2~3 ori repede.
Se toarna compozitia in forma de chec tapetata, se niveleaza
si se coace in cuptorul cald 30~35 min.
Cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma (fara a i se scoate si hartia de copt) si se da la frigider cel putin 30 min., dupa care i se scoate hartia si se decoreaza dupa preferinta.
Eu l-am pudrat pe margine cu putin zahar pudra, apoi l-am ornat cu crema-branza de iaurt, zmeura si afine :)
Eu l-am pudrat pe margine cu putin zahar pudra, apoi l-am ornat cu crema-branza de iaurt, zmeura si afine :)
8 comentarii:
Da tu vrei sa ma omori cu zile...Ingredientele mele preferate, egal ce anotimp-lol- Un sfirsit de saptamina placut si salutari din Hamburg ! Cami
Cami, n-a fost cu intentie :P Si mie-mi plac mult; zmeura ca zmeura, dar martipanul, daca n-ar fi asa de caloric, cred ca m-as delecta non-stop cu el :D
Un week-end excelent! pupicei!
Minunat ! Imi place foarte mult si decorul ;) Felicitari !
Multumesc mult, Ala!
Superb! Singura problema: cum se poate manca din el doar o feliuta? Cred ca singura speranta este sa-l impartim cu cei dragi! Felicitari!!!
Multumesc mult, Elena!
Intr-adevar "problema" cu o singura feliuta e... o problema :D Eu n-am mai numarat feliutele...
Foarte interesanta reteta. Ce ne recomanzi sa mancam mai special de Revelion?
Este pacat ca desi ne avem in blogroll ne citim asa de rar. Se aproprie Revelionul si toata lumea se gandeste la excursii. Tu unde mi-ar recomanda sa imi petrec vacanta?
Am scris un articol despre aceasta tema si te provoc la o leapsa in care poti castiga o vacanta de Revelion pe banii mei.
Articolul meu se numeste: "Ghidul alegerii vacantei perfecte de Craciun sau Revelion in 2010"
Varby, iti multumesc pt. leapsa propusa! Eu te-as invita sa-ti petreci Revelionul in Japonia, fiindca eu aici locuiesc in prezent ;)
Trimiteți un comentariu