joi, 5 aprilie 2012

Chec din faina de hrisca


Aroma fainei de hrisca combinata cu cea a scortisoarei si nucsoarei fac din acest chec un deliciu!

(pt. 1 chec mic)

200g faina de hrisca
3 linguri zahar brun
1 lingurita praf de copt
scortisoara
nucsoara
un praf de sare
1 cana suc de mere (200ml)
1/4 cana ulei (50ml)
1/2 mar
cateva stafide

Marul se curata si se taie feliute mici si subtiri.
Forma de chec se unge cu ulei si se presara faina sau se tapeteaza cu hartie de copt.
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C).
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si aromele. Se adauga zaharul, sarea si se amesteca. Peste acestea se toarna sucul de mere amestecat cu uleiul. Se amesteca putin. Cand faina este pe jumatate incorporata se adauga feliutele de mar si 3~4 linguri de stafide si se amesteca usor.
Compozitia se toarna in forma, se niveleaza si se da la cuptor pentru 30~35 min. Se incearca cu scobitoarea si daca checul este copt se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.


4 comentarii:

Maria spunea...

Minunat checul:)!!!!Ador combinatia de mere si scortisoara:X Love It!!!!!Pupici

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Maria!
pupicei!

otilia.tudor@gmail.com spunea...

buna, oare in loc de mere pot pune visine scurse? multumesc

CristinaK spunea...

Buna! Nu-ti pot spune daca merge si cu visine, fiindca n-am incercat.
Faina de hrisca are o aroma specifica, la fel si visinele... deci combinate s-ar putea sa se "certe" sau, dimpotriva, sa se "impace" foarte bine si sa rezulte o combinatie de arome interesanta ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails