marți, 3 aprilie 2012

Scones cu fulgi de cartof


(pt. 16 scones)
3 cani de faina (eu am pus de alac / spelt) (1 cana = 200ml)
1/2 cana faina de mei (Foxtail millet / Setaria italica)
1 lingura praf de copt

1 cana pudra cartofi dulci mov (fulgi de cartofi facuti pudra) (*)
2/3 cana ulei
2/3 lapte de soia
2 linguri sirop de artar
un praf de sare
1 lingura otet
~~~~~
(*) fulgii de cartofi dulci mov se pot inlocui cu fulgi de dovleac, de porumb, de cartof. In cazul acesta nu mai trebuie adaugat otetul.

Faina, faina de mei si praful de copt se cern impreuna.
Pudra de cartofi se amesteca bine cu laptele de soia si restul ingredientelor.


 Totul se toarna apoi peste faini si se amesteca. Se aduna cu mana doar cat sa se omogenizeze, nu se framanta. Compozitia se imparte in doua; fiecare bucata se intinde int-un disc gros de aprox. 2 cm; se taie in 8.


"Triunghiurile" se pun in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit aprox. 25 min.
Avand in vedere ca nu sunt foarte dulci se pot servi cu gem si / sau frisca.

4 comentarii:

Timea spunea...

Tare bine arata! pup

CristinaK spunea...

Multumesc mult!
pupicei!

Maria Mare spunea...

Trebuie sa fie deosebit de gustoasa:)!!!!Interesant!Pupici

CristinaK spunea...

Da, Maria! Mi-era dor de acesti cartofei dulci mov, dar fiindca le-a trecut sezonul nu i-am mai gasit in schimb am gasit fulgii care sunt la fel de buni ;)
Merci mult! pupicei dulci!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails