140g migdale
200g ciocolata amaruie
150g zahar
10 albusuri
1 lingurita otet
un praf de sare
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C).
Migdalele impreuna cu ciocolata rupta bucatele, sarea si jumatate din cantitatea de zahar se pun in food-processor si se toaca pana devin toate pudra.
200g ciocolata amaruie
150g zahar
10 albusuri
1 lingurita otet
un praf de sare
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C).
Migdalele impreuna cu ciocolata rupta bucatele, sarea si jumatate din cantitatea de zahar se pun in food-processor si se toaca pana devin toate pudra.
Albusurile se mixeaza putin cu 1 lingurita de otet, apoi se adauga treptat restul de zahar si se mixeaza bine pana devin o spuma tare, ca la bezele ;)
Peste spuma de albusuri se adauga 1/3 din "pudra" de migdale si ciocolata si se amesteca usor cu lingura...
Peste spuma de albusuri se adauga 1/3 din "pudra" de migdale si ciocolata si se amesteca usor cu lingura...
...apoi 1/2 din "pudra" de migdale si cioco ramasa, se amesteca usor, apoi restul de "pudra"; se amesteca usor si se toarna totul intr-o forma, de preferat detasabila, tapetata cu hartie de copt (a mea a fost de 22cm diametru).
Se coace pentru aprox. 30~40 min. Cand este gata se lasa 10~15 min. pe un gratar sa se mai racoreasca, dupa care tortuletul se scoate cu grija din forma, i se desprinde hartia de copt si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Si aici, impreuna cu putina crema de vanilie - facuta din galbenusurile ramase ;)
Si aici, impreuna cu putina crema de vanilie - facuta din galbenusurile ramase ;)
8 comentarii:
oh, daaa, ce bine aeara...:D imi incep dimineatza salivand!:D
Tort cu migdale si ciocolata....ce poate fi mai bun...
Diamond, suntem chit atunci :D fiindca si eu salivez de cate ori te vizitez ;) Chiar daca nu resusesc sa-ti las cate un mesaj sa stii ca mereu ma "servesc" cu cate o bucatica din bunataturile tale :)
week-end placut in continuare!
pupicei!
Intr-adevar, Oana, ce poate fi mai bun? :) Poate tort cu alune de padure si cioco :P
te pupic! week-end placut!
E acum stiu ce fac cu albusurile adunate in congelator ! Un sfirsit de saptamina minunat! CAmi
Inca o reteta minunata, care isi asteapta randul. De ce? La dieta nu pot papa asa de des cate lucruri minunate postati aici. Pentru ca am primit prima leapsa de cand am debutat, va invit sa-mi faceti onoarea sa o ridicati de pe blogul meu, inclusa la eticheta "Diverse".
Multumesc, Cami!
In cazul in care nu mai stii exact cate ai congelat, 10 albusuri = 300ml ;)
pupicei! o saptamana minunata!
D-na Elena, va multumesc mult pentru leapsa! O sa trec sa o ridic!
O saptamana minunata si delicioasa!
Trimiteți un comentariu