sâmbătă, 23 aprilie 2011

Pasca cu branza


(2 pascute cu diametrul de 22cm)

jumatate din cantitatea de aluat dulce

Aluatul se imparte in 4 bucati. Doua dintre bucati se intind in 2 foi (de aprox. 23~24cm) care se pun in formele unse si tapetate. Din celelalte 2 bucati de aluat se fac 2 cosite care se pun peste discurile precedente, pe margine (care eventual s-a uns cu putin ou). Se lasa la crescut aprox. o ora.
Eu am pus in centru un castron invelit in folie, ca sa creasca cosita pe margine in sus fara sa vina prea mult in centru - ca sa pot umple centrul cu mai multa branza :P



umplutura
2 linguri iaurt
3 linguri suc de lamaie
4 linguri amidon de porumb (cornstarch)
esenta de vanilie
putina coaja de lamaie
6 albusuri
150g zahar

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Restul ingredinetelor se amesteca bine intr-un castron incapator. Peste ele se adauga albusurile in 2 reprize, amestecand usor, dar bine de fiecare data.
Se umplu cele 2 pascute cu aceasta compozitie,


se ung cu ou si se dau la cuptor pentru aproximativ 40~50 min.

2 comentarii:

Daniela spunea...

Foarte buna metoda de a o pune la crescut.
Iti doresc un paste fericit.

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Daniela! Paste Fericit!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails