joi, 11 august 2011

Salata de orez


400g orez fiert scazut - rece
1/2 ardei rosu (*)
1/2 ardei galben
1/2 zucchini
50~100g sunca (*)
cateva frunze de busuioc
pentru decor: frunze de salata, rosii;
eu am folosit si cateva feliute de sunca gen prosciutto crudo

(*) in loc de ardei si zucchini se pot folosi si alte legume, important este sa fie cat mai colorate; in loc de sunca se poate folosi si carne de pui fiarta sau fripta sau 1 conserva de ton scursa foarte bine sau creveti fierti... fiecare ce prefera ;)

sos
2 linguri supa de legume sau de pui
1 lingura otet de mere
1 lingura suc de lamaie
3 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi ras
1/2 ceapa mica rasa
sare, piper - dupa gust

Intr-un castron incapator se amesteca toate ingredientele de la sos.
Legumele si sunca se taie cubulete. Se adauga peste sos si se amesteca bine. Se adauga si orezul si se amesteca pana ce acesta s-a separat bob cu bob. Se presara busuiocul taiat si se amesteca.
Frunzele de salata se taie si se aseaza pe un platou. Deasupra, centrat, se pune salata de orez. Pe margine se decoreaza cu felii de rosii si cu feliute de "sunca cruda"... Pofta buna! :)

2 comentarii:

Iulia spunea...

Cred ca e tare buna! Oricum arata foarte bine salatica!

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Iulia!
Desi pare incarcata, este o salata foarte "racoritoare"... datorita sosului ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails