marți, 31 mai 2011

Ciocolata amaruie


Ciocolata delicioasa facuta acasa... ce poate fi mai bun de atat? :P

200g unt de cacao
170g cacao
60g sirop agave (*)

(*) Cantitatea de sirop poate varia in functie de gustul fiecaruia... dar, daca se adauga mai mult sirop, compozitia va deveni mai subtire si nu se va mai inchega bine. Concomitent cu cresterea cantitatii de sirop va trebui sa fie crescuta si cantitatea de cacao.

Untul de cacao se pune intr-un castron de sticla, iar acesta se pune peste o oala cu apa care fierbe (la foc mic).



si se tine la bain-marie, amestecand continuu, pana ajunge aproape la 45°C si s-a topit complet.



Se ia castronul de pe oala si se adauga pudra de cacao, putin cate putin, amestecand bine de fiecare data.
Siropul agave se incalzeste cam pana la 30°C si se adauga peste compozitia precedenta. Se amesteca bine.




Se toarna in forme de silicon sau pentru ciocolata





si se da la frigider pana se intareste.
Eu la jumatate din cantitatea de ciocolata am adaugat si boabe de cacao tocate:



Dupa ce ciocolata s-a intarit se poate scoate din forme.




luni, 30 mai 2011

Salata de dovleac cu hijiki


O salata acrisoara, plină de vitamine si minerale ;)...

1/4 kabocha (dovleac japonez) - in jur de 530g necuratat de coaja si seminte :D
5 linguri otet
1 lingura zahar
5 linguri supa de legume sau apa
putina sare

Dovleacul se curata, se spala, se clateste bine de apa si se da pe razatoarea mare.
Restul ingredientelor se amesteca, apoi se toarna peste dovleac si se amesteca bine. Totul se pune intr-o punga ziploc, se preseaza usor (incercand sa se scoate pe cat posibil aerul din ea) si se inchide "fermoarul". Se lasa la frigider o noapte sau cel putin 6 ore.

25g alge hijiki uscate
250ml apa
2 linguri sos de soia

Algele hijiki se pun 20~30 de minute la inmuiat in apa. Dupa care se spala in 2~3 ape si apoi se scurg bine.
Intr-o oala se pune apa si sosul de soia; cand a inceput sa fiarba se adauga hijiki si se lasa sa dea in cateva clocote. Se scurg bine.

sos acrisor
3 linguri suc de lamaie
3 linguri supa de legume sau apa
5 linguri sos de soia
5 linguri susan alb macinat
1 lingura zahar

Dovleacul marinat se storce si se pune intr-un castron incapator; se adauga hijiki si sosul acrisor si se amesteca. Daca nu se serveste imediat se păstrează la frigider.

sâmbătă, 28 mai 2011

Mancarica de vinete cu rosii si oua


3 vinete
2 rosii
2~3 catei de usturoi
2 oua
putin ulei - cam 2 lingurite
putin unt - cam cat un sfert de nuca ;)
sare, piper - dupa gust :)
1 lingurita pudra cumin - optional

Vinetele se coc, se curata si se lasa sa se scurga de zeama. Se taie apoi bucatele.
Rosiile se curata de pielita si se taie cubulete.
Usturoiul se toaca marunt, apoi se pune intr-o tigaie impreuna cu uleiul si untul. Se pune tigaie pe foc mic-potivit si cand a inceput sa se simta aroma usturoiul se adauga vinetele si se calesc putin (1~2 min.), se adauga apoi rosiile, sarea si piperul si se caleste pana se absoarbe aproape toata zeama lasata de rosii. Se adauga ouale batute si se caleste in continuare amestecand usor pana ce acestea din urma s-au facut. Se adauga si pudra de cumin (cine doreste), se mai amesteca de vreo 2 ori si se trece pe farfurie...

marți, 24 mai 2011

"Fettuccine" din zucchini cu sos de avocado


2 zucchini - nu foarte mari :)

sos de avocado
1 avocado copt
1/4 ceapa
1 catel de usturoi ras
3~4 linguri suc de lamaie (dupa gust)
4 linguri apa
sare - dupa gust

Zucchini se taie suvite subtiri pe lung - "potato peeler" este excelent pentru asa ceva ;)
Toate ingredientele de la sos se pun in blender si se mixeaza pana devin crema. Aceasta se toarna apoi peste "pastele" din zucchini si se amesteca usor; se trece pe farfurie si se serveste ;)




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails