vineri, 17 iunie 2011

Inghetata de ricotta si ciocolata cu cirese si migdale


Zilele trecute am primit de la Antonina o invitatie la Provocarea lunii Iunie "Dulce Romanie"... luna aceasta ingredientele sunt ciresele si menta... eu am optat pentru cirese...


200g ricotta - la temperatura camerei (*)
200ml smantana dulce pt. frisca
50~80g zahar (depinde cat de dulce vreti sa iasa)
250g cirese uscate
100ml Maraschino sau Kirsch / lichior de cirese
100ml apa
50g migdale tocate
150g ciocolata amaruie
esenta de migdale


(*) pentru o varianta mai cremoasa ricotta se poate inlocui cu branza-crema Philadelphia ;)

Ciresele uscate se pun intr-o craticioara impreuna cu lichiorul si apa si se fierb pe foc potrivit pana se absoarbe tot lichidul. Se lasa sa se raceasca. Se adauga migdalele.


Ciocolata se topeste la bain-marie si se adauga apoi peste ricotta;


se omogenizeaza; Branza sa fie neaparat la temperatura camerei, fiindca altfel ciocolata se va inchega inainte de a se amesteca cu branza.
Smantana se bate frisca impreuna cu zaharul. Se adauga in 3 reprize peste compozitia de branza si ciocolata, amestecand bine cu telul sau cu mixerul de fiecare data. Se adauga apoi ciresele cu migdalele, esenta de migdale si se amesteca. Se pune in cupe si se da la congelator... Cu 10~15 min. inainte de a se servi se scoate de la congelator; eu am servit-o cu cateva cirese amare din dulceata ca topping ;)

Atentie! Ciocolatosilor poate crea dependenta :P

vineri, 10 iunie 2011

Salata de patrunjel cu seminte de canepa


1 legatura patrunjel
1/3 cana seminte de canepa (60~70g)
1 rosie mare
1 ardei galben
1/2 zucchini sau castravete
2~3 fire de ceapa verde
sucul de la o lamaie (4~5 linguri)
1 catel de usturoi
1/2 lingurita pudra de cumin
2 linguri ulei de masline Extra Virgin sau ulei de canepa 
sare, piper

Patrunjelul se toaca cat se poate de marunt.
Rosia, ardeiul, zucchini se taie cubulete.
Usturoiul se toaca marunt sau se da pe razatoarea mica.
Ceapa verde se taie marunt.
Semintele de canepa impreuna cu toate legumele se amesteca intr-un castron incapator. Separat, intr-un castronel se amesteca usturoiul, sucul de lamaie, sarea piperul, pudra de cumin si uleiul. Se toarna peste legume si se amesteca. Se da 10~15 min la frigider.
Se poate servi asa simpla sau pe frunze de salata sau poate servi ca umplutura de sandwich ;)

miercuri, 8 iunie 2011

Lapte de cocos cu perle de tapioca


pentru 2 cupe mari sau 4 mici ;)

45~50g perle tapioca
300 ml lapte de cocos
1/2 cana zahar (*1)
1/2 lingurita amidon (*2) - optional
esenta de vanilie

(*1) este bine sa adaugati intai doar jumatate din cantitatea de zahar si sa gustati si doar daca considerati ca nu este de ajuns de dulci sa adaugati toata cantitatea... pentru mine, de exemplu, deserturile asiatice sunt foarte dulci si din acest motiv eu n-am adaugat niciodata toata cantitatea de zahar... azi am pus doar 2 linguri de miere ;)
(*2) amidonul este optional... eu adaug putin fiindca vreau ca laptele sa fie putin cremos :)

Perlele de tapioca


se pun intr-o oala cu cel putin 2 litri de apa care clocoteste. Si se fierb pe foc potrivit sau marisor - astfel incat acestea sa "danseze" tot timpul in apa:


pana cand devin transparente. In functie de marimea perlelor timpul de fierbere poate varia intre 1~2 ore. Ale mele au fost mari, cu diametrul de 6 mm, deci mi-au luat ceva timp pana au fost gata ;)
Avand in vedere ca pe durata fierberii apa va scadea este bine ca pe celalalt ochi al aragazului sa mai punem o oala cu apa la incalzit. Din aceasta vom adauga in oala cu perlute ori de cate ori va fi nevoie astfel incat sa mentinem nivelul apei cat de cat constant.
Cand perlele au devenit transparent, se scurg, se clatesc usor si se pun in apa cu rece pentru vreo 2~3 min. Se scurg din nou.


Se incalzeste laptele de cocos impreuna cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet. Se adauga amidonul dizolvat (intr-o lingurita de apa) si se mai tine pe foc aproape 1 min. amestecand usor. Nu se fierbe! Se strecoara si se raceste punand vasul cu lapte in altul cu gheata. Se adauga si vanilia si se toarna in cupe. Se adauga perlele si se dau cupele vreo 15~20 min. la rece...







LinkWithin

Related Posts with Thumbnails