marți, 6 martie 2012

Soia cu nuci Caju si legume colorate


90g soia texturata (bucati)
5 bucati de sparanghel
1/2 ardei rosu
1/2 ardei galben
50g nuci Caju (cashew nuts)
1 lingura ulei de susan (optional, pt. aroma)
amestec 5 condimente chinezesti (optional, pt. aroma)

sos A
2 lingura sos de soia
1 lingura plina ghimbir ras
sare, piper

sos B
2 cani apa
1 lingura sos de soia
2 lingurite zahar brun
boia iute de ardei
sare, piper - dupa gust
1 lingurita amidon

Intr-o oala se pune apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga soia texturata si se lasa sa fiarba cam 5 min. Se scurge si se amesteca cu sosul A.


Sparaghelul se opareste, se scoate in apa rece si se taie.
Se taie si ardeii. Nucile Caju se se rumenesc putin in cuptor sau intr-o tigaie fara ulei.
Intr-o oala se pune apa, soia si sosul B si se lasa sa fiarba pana ce zeama scade mai mult de jumatate. Se adauga nucile de Caju si legumele si se lasa sa fiarba pe foc mare, amestecand usor, pana scade zeama aproape complet. Se inchide focul si se adauga uleiul de susan si amestecul de 5 condimente chinezesti.

2 comentarii:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Arata bine de tot.O zi buna.

CristinaK spunea...

Multumesc, DiaMar! O zi placuta in continuare!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails