sâmbătă, 16 iunie 2012

Chifle cu curry "Father's Day"


(8 chifle)

aluat
400g faina
250ml apa
3 linguri zahar brun sau alb
1-1/2 lingurita sare
25g shortening sau margarina - eu am pus jumatate shortening si jumatate ulei de masline ;)
1 pliculet drojdie uscata (7g)

1 lingura cacao, de preferat cacao neagra
16 stafide

umplutura
1 conserva rosii taiate (400g)
2 linguri pudra de curry
1 lingurita pudra cumin
1 lingurita pudra coriandru
putin usturoi ras
putin ghimbir ras
1-1/2 cutie mix de fasole fiarta (aprox. 400g) - fara zeama
sare, piper
garam masala - optional

Intai se face umplutura (ca sa se raceasca pana este gata aluatul).
Intr-o tigaie se pun rosiile din conserva impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin sarea, piperul si garam masala. Totul se fierbe pe foc potrivit, zdrobind putin boabele de fasole, pana cand zeama scade bine si totul devine ca o pasta groasa. Se adauga sare si piper dupa gust si garam masala dupa preferinta. Se lasa sa se raceasca.


Aluatul
Din toate ingredientele, mai putin cacaua, se face un aluat care se lasa la dospit 30~40 min.
Dupa ce a dospit, aluatul se framanta putin; se opresc 200g, iar restul se imparte in 8 bucati.


Fiecare bucata se intinde cu mana intr-un disc de aprox. 10~12 cm in diametru; in centru se pune 1/8 din umplutura,

apoi se aduc marginile aluatului peste aceasta astfel incat totul sa se inchida intr-o bila.


Se pune cu inchiderea in jos, in tava, pe hartie de copt. Se repeta operatia si cu celelalte 7 bucati de aluat.
Din cele 200g de aluat se opreste o bucatica, cam 1/6 care se imparte in 16.


Fiecare bucatica se face biluta care se lipeste, una in stanga si una in dreapta chiflei umpute - acestea reprezinta urechile ;)
Se repeta operatiunea si cu restul bucatelelor.
La bucata de aluat ramasa (cea care a ramas dupa se s-a luat 1/6 pt. urechi) se adauga cacaua si se framanta pana ce aceasta se absoarbe. Aceasta compozitie se imparte in 8.
Din fiecare bucata se modeleaza parul, ochelarii si gura, iar stafidele se pun ca ochi; daca tati al vostru nu are ochelari :P, puteti sa-i faceti mustati sau papion la gat sau o frezura mai bogata... fiecare cum doreste ;)


Se mai lasa la dospit inca vreo 15 min. apoi se coc aprox. 20~30 min in cuptorul preincalzit la 180°C.

4 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Ce chifle frumoase ai facut!Faina ideea!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Teo!

Mare Maria spunea...

Simpatice foc, chiflele!!!!Pupici

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Maria!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails