joi, 28 iunie 2012

Inimioare cu unt de cacao


(12 bucati)

200g faina
40g cacao
2 lingurite praf de copt
100g unt de cacao
100g miere
100ml lapte de soia
2 linguri otet
ciocolata amaruie (fara adaos de lapte) pt. glazurat

Faina se cerne impreuna cu pudra de cacao si praful de copt.
Laptele de soia se pune la incalzit impreuna cu mierea si se tine, amestecand din cand in cand, doar pana cand aceasta se dizolva.
Untul de cacao se taie bucatele, apoi se topeste pe baie de apa sau se incalzeste (cu grija!) la microunde. Se amesteca cu laptele de soia cald. Se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna peste faina si se omogenizeaza. Se adauga si otetul si se amesteca usor. In functie de faina textura compozitiei poate varia; aceasta este destul de grosuta, dar daca vi se pare prea groasa mai puteti adauga putin lapte de soia ;)
Compozitia rezultata se pune cu lingura in formele de muffins (unse cu ulei si pudrate cu faina in prealabil), se niveleaza si se coc la foc potrivit aprox. 30 min. Dupa vreo 20 min. se face testul scobitoarea ;) ... in functie de marimea formelor, timpul de coacere poate varia ;)
Cand sunt gata, se lasa asa in forme vreo 5 min. apoi se scot si se lasa sa se racoreasca putin pe un gratar. Se glazureaza cu ciocolata topita... Se pot servi si caldute si reci ;)

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails