luni, 1 aprilie 2013

Rulada-aperitiv din albusuri

 photo rulada-albus-spanac-1_zpsv5rykbgq.jpg

7~8 albusuri
1 lingura otet
2 legaturi spanac
200~250g branza de casa sau branza crema - la temperatura camerei
1 lingurita pudra de ardei (paprika) sau pudra de curry - optional, pt. culoare ;)
sare, piper

 photo rulada-albus-spanac-3_zpsokttgjei.jpg

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C).
Albusurile se spumeaza bine cu otetul, sarea si piperul.
Spanacul se opareste, se scoate in apa rece. Se "stoarce" bine de apa apoi se taie marunt. Se "stoarce" de apa din nou - este bine ca spanacul sa fie cat mai "uscat" ;) Se adauga la spuma de albusuri si se amesteca usor. Compozitia se intinde in tava* pe hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 15 min.
*tava folosita de mine are dimensiunea: 39x26cm
Branza se amesteca cu paprika.
Cand rulada este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se rastoarna pe alta hartie de copt si se desprinde hartia de pe ea.
Se intinde branza pe toata foaia si se ruleaza. Se da la frigider pentru cel putin o ora, apoi se feliaza.

 photo rulada-albus-spanac-2_zpsbvompeep.jpg

6 comentarii:

Stefy spunea...

arata grozav de bine!!!

CristinaK spunea...

Iti multumesc, Stefy! :)

Cristina's World spunea...

Am incercat si eu reteta ta si te invit sa vezi ce mi-a iesit :D
http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2015/10/rulada-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de.html

CristinaK spunea...

Iti multumesc, Cristina! :) "Merg" in vizita sa vad ;)

Unknown spunea...

Nu Se Pune Nimik de crescut?

CristinaK spunea...

Nu, Lumi, nu se pune nimic ;) Doar albusurile trebuie batute bine :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails