vineri, 19 octombrie 2007

Bavareza cu castane

(forma 23x23cm)

Crema-1
200g castane coapte
100g miere
esenta rom

Crema-2
6 galbenusuri
1/2 cana zahar
480ml lapte
esenta de rom

15g gelatina dizolvata in 50ml apa fierbinte

16 piscoturi Savoiardi
100-150ml sirop + rom sau esenta de rom
400ml smantana dulce pt. frisca

Crema-1: Din castane, miere si esenta de rom se face un pireu care se trece apoi prin sita.

Photobucket
Photobucket

Crema-2: Galbenusurile se freaca putin cu zaharul; laptele se pune pe foc. Cand s-a infierbantat se toarna putin cate putin peste galbenusuri, mixand continuu. Se readuce totul pe foc potrivit si se tine, amestecand, pana se leaga crema. Se da deoparte.

Photobucket
Photobucket

Dupa ce s-a mai racorit putin se adauga Crema-1 si gelatina dizolvata, amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta de rom.

Photobucket

Se da la frigider pana incepe sa se inchege putin.

Baza formei se tapeteaza cu piscoturile date prin sirop.

Photobucket

Smantana se bate frisca tare; se opresc cam 5 linguri pline pt. decor, iar restul se adauga peste compozitia cu castane si se amesteca usor, dar bine.

Photobucket
Photobucket

Crema rezultata se toarna in forma peste piscoturi. Se da la frigider pt. cel putin 3 ore, dupa care se taie cu un cutit cald (tinut in apa fierbinte si sters de fiecare data). Se decoreaza cu frisca oprita.

Photobucket

2 comentarii:

L& L spunea...

trebuie sa fie de men ti a la !!

vai ce mi plac castaneleeeeeeeeeee!!!!

CristinaK spunea...

Sa stii ca este! ^-^

PS
Si mie imi plac castanele :)...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails