sâmbătă, 6 octombrie 2007

Curry Galben

1 pachet pasta Yellow Curry (50g)
Photobucket

400ml lapte de cocos
100ml apa
200g carne de porc
6 cartofi mici (cam 300g curatati)
1 ceapa
1 lingura piper alb macinat (optional - pt. varianta mai picanta)

Intr-o craticioara se pune pasta de curry si cand a inceput sa se incalzeasca se toarna laptele de cocos putin cate putin si amestecand continuu pana se "desface" bine pasta.

Photobucket

Se lasa pe foc si cand incepe sa clocoteasca se pune carnea (taiata) si se lasa sa fiarba acoperit, pe foc potrivit, cam 10 min.
Se adauga ceapa, cartofii...

Photobucket

si apa, se presara si piperul si se lasa sa fiarba pana se patrund toate bine si a mai scazut si zeama.

Photobucket

Pentru varianta si mai picanta se poate presara putin ardei iute sau piper de cayenne (ca in imaginea finala ) in momentul servirii.
Pentru varianta mai putin picanta se pune doar 1/2 din cantitatea de pasta (yellow curry paste).

2 comentarii:

Sonia Pavlenko spunea...

De unde se poate cumpara pasta de curry galben?

CristinaK spunea...

Sonia, poate il gasesti la magazinele cu specific asiatic ;)
Eu, in Japonia, il gasesc la magazinele filipineze sau la supermarketurile care au raionul de "curry" mai variat :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails