miercuri, 17 octombrie 2007

Radacina de lotus calita

400g radacina de lotus
1-2 linguri otet

2 linguri ulei de susan
2 linguri sake (sau vin alb)
1 lingura zahar
3 linguri sos de soia
1 lingura mirin (sau 1 lingura vin alb + 1 lingura zahar)
1 lingurita ardei iute (uscat, macinat mai mare)

4 lingurite susan alb

Radacina de lotus se curata, se spala si se pune cam pt. 10 min. in apa cu otet. Se spala din nou, se taie o data in doua (pe verticala)

Photobucket

si apoi feliute subtiti (se poate taia si julienne ). Acestea se calesc cateva minute in uleiul de susan,

Photobucket

se adauga apoi ardeiul iute, sake-ul, zaharul, sosul de soia, mirinul si se caleste pana se absoarbe tot lichidul. Se inchide focul, se presara susanul.

Photobucket

2 comentarii:

Elena spunea...

Buna ziua. De unde se poate cumpara lotus?

CristinaK spunea...

Elena, cred ca, din pacate, radacina de lotus nu se gaseste deocamdata in Romania...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails