marți, 16 decembrie 2008

Falafel

Photobucket

2 cani naut
2 lingurite bicarbonat

2 cepe medii - tocate
8 catei de usturoi
1 legatura patrunjel - tocat
10 linguri susan negru (sau alb)
2 lingurite sare
1 lingurita zahar
1 lingurita praf de copt
4 linguri faina
1/4 lingurita curcuma (turmeric)
2 lingurite cumin
1 lingurita pudra coriandru
1/4 lingurita chilli
1/2 lingurita piper negru

1 cana ulei pt. prajit

Nautul se spala si se pune la inmuiat pt. o noapte in apa cu bicarbonat.
Se clateste apoi si se scurge bine.
Ceapa si usturoiul se pun in blender si se toaca putin, se adauga si nautul si se mixeaza pana ce totul devine o pasta. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca. Se da la frigider pt. o jumatate de ora. Se fac chiftelute (sau perisoare) care se prajesc in ulei pe foc mediu si se scot apoi pe servete de hartie.

Photobucket

Reteta trecuta de Elena_Antony pe Culinar.

2 comentarii:

Dana spunea...

Wow! o multime de bunatati , Cristina!:) Am sa le incer pe toate dar o sa incep cu falafel pt ca suntem in post. De sarbatori checul e pe lista :)
Iti doresc sarbatori fericite si un Craciun luminos si binecuvantat!
Pupici,
Dana , USA

CristinaK spunea...

Multumesc, Dana!
Chiftelutele de naut sunt o super... nu ca le-as face reclama :D dar, personal, imi plac foarte mult... de cand am descoperit reteta le fac aproape in fiecare saptamana ;)
Checul, intr-adevar de de efect... si eu il am in plan pt. Craciun ;)
Sarbatori fericite!
pupicei!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails