marți, 14 iulie 2009

Mousse de soia verde

(pentru aprox. 12 forme de marimea celor de muffins ;) )

2 cani pastai de edamame (soia verde)
sare
300ml supa de pui sau de legume
10g gelatina
200ml smantana dulce pt. frisca
putin busuioc tocat marunt
2~3 linguri parmezan ras (optional)

Pastaile se fierb in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca putin apoi se scot tecile... rezulta aprox. 3/4 cana de boabe. Acestea se pun in blender impreuna cu supa si se mixeaza bine; totul se toarna intr-o craticioara si dupa ce se da in cateva clocote se inchide focul.
Gelatina se dizolva intr-un sfert de cana de apa fierbinte si se toarna in craticioara peste supa cu edamame. Se presara busuiocul, se adauga putin piper si sare dupa gust (daca se pune si parmezan e bine sa nu se adauge prea multa sare ;) ) si se lasa sa se raceasca bine.
Smantana se bate frisca. Peste ea se toarna treptat compozitia precedenta, amestecand usor.
Totul se apoi in forme si se da la frigider. Dupa ce s-a intarit bine mousse-ul se rastoarna din forma si se serveste alaturi de cateva feliute de rosie :)

2 comentarii:

Alter Ego Blog spunea...

arata... pur si simplu delicios...

CristinaK spunea...

Alter Ego Blog, iti multumesc mult... si pentru comentariu si pentru vizita :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails