marți, 5 ianuarie 2010

Prajitura bicolora de branza

O prajiturica simpla care se face foarte-foarte usor... cat ai zice "branza"! :D

(forma folosita: 21 cm diametru, detasabila)

200g branza-crema Philadelphia - la temp. camerei
600g branza dulce (eu am folosit de casa)
10 linguri sirop de artar (sau altul)
50g zahar
4 oua
8 piscoturi Savoiardi sau 8~10 biscuiti ;)
2 linguri cacao
esenta de rom
esenta de vanilie
aproape o cana visine din compot - fara samburi si scurse de suc

Ouale se pun in blender si se mixeaza bine impreuna cu zaharul; se adauga apoi pe rand: siropul de artar, branza-crema, branza dulce, mixand bine dupa fiecare.
Piscoturile se pun intr-o punga si se zdrobesc. Se adauga peste amestecul de branza si se mixeaza putin. Jumatate din aceasta compozitie se trece intr-un castron si amesteca cu cele 2 linguri de cacao si esenta de rom. Se toarna apoi in forma tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
La compozitia ramasa in blender se adauga vanilie, dupa care aceasta se pune peste compozitia cu cacao; se niveleaza. Deasupra se aseaza visinele, presandu-le usor - cat sa intre putin in compozitia de branza.
Se da la cuptor si se coace la foc potrivit aprox. o ora. Dupa vreo 30~40 min. se acopera cu o folie de aluminiu ca sa nu se arda prea tare deasupra ;)
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar (in forma).
Servita la aprox. o ora dupa ce a fost coapta, cand mai este putin calduta - este "pufoasa" si cremoasa, ca o placinta cu branza, iar dupa ce a stat o noapte la frigider este mai "inchegata", dar tot cremoasa si se simte mai bine gustul branzei-crema ;)

16 comentarii:

RONA spunea...

Arata extraordinar...cred ca este si buna !

Andra Sara Otilia spunea...

Arata irezistibil...pot spune ca am inghitit in sec!

Blueeyes spunea...

Si ce bine arata....mai mai imi vine sa mananc monitorul.....am sa incerc as fac si eu branzica ta de casa.....

CristinaK spunea...

Multumesc, Rona!
Despre gust nu-ti pot spune decat ca este buuun :D Eu adooor branza, deci toate deserturile care sunt cu foarte multa branza (si nu exagerat de dulci!!!) sunt un deliciu pentru mine ;)

CristinaK spunea...

Multumesc, Andra Sara Otilia! Comentariile tale sunt atat de "patimase" ca-mi faci si mie pofta :P

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Blueeyes!
E foarte "spornica" si "convenabila" branzica mai ales atunci cand vrei sa pregatesti ceva cu multa branza ;)

Andra Sara Otilia spunea...

pai si eu si mami suntem doua pofticioase...poftim la orce auzim, si mai ales vedem!

Aux délices des gourmets spunea...

elle est superbe, j'adore
en plus ce morceau me fait saliver
bonne soirée

CristinaK spunea...

Andra Sara Otilia, inseamna ca ne asemanam ;)... si eu si bulinuta mea suntem la fel :P

CristinaK spunea...

Merçi, Aux délices des gourmets!
That means that your are also a cheese lover :)...

danna`s blog spunea...

Ce bine arata!!..de gust nu mai vorbesc...:)
Premii frumoase, te asteapta cu drag...la mine pe blog..:)
O saptamana buna!!

VertAnge spunea...

Ce bine arata!

CristinaK spunea...

Danna, iti multumesc mult pt. premii! pupicei dulci!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, VertAnge!

Ina spunea...

arata de vis, ca si la cofetarie. Felicitari!

CristinaK spunea...

Multumesc mult de tot, Ina!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails