miercuri, 8 decembrie 2010

Camembert cu stafide si nuci



3 cutii cu branza Camembert (100g x 3)
1/2 cana (de 200ml) amestec de stafide maro, verzi si coaja de lamaie confiata - dar se poate inlocui foarte bine si cu alt amestec de fructe uscate ;)
3 linguri de apa + esenta de rom sau rom / brandy - daca nu servesc si copiii ;)
100g unt - la temperatura camerei
nuci tocate

Fructele uscate se amesteca cu apa si esenta de rom (sau brandy) si se lasa asa cel putin o ora - cu cat stau mai mult cu atat se inmoaie mai bine ;)
Fiecare rotita de Camembert se scoate din folia in care este impachetata (aceasta nu se arunca)




si se taie in jumatate pe grosime.



Cu o lingurita se scoate "miezul" moale din fiecare jumatate.




Acesta se amesteca cu fructele inmuiate (scurse bine) si untul moale. Cu compozitia rezultata se umplu jumatatile de branza.




Se unesc doua cate doua, presand usor; se readuce Camembert-ul umplut in folia in care a fost impachetat si se pune inapoi in cutiuta in care a fost. Se da la frigider.




Dupa ce umplutura s-a intarit bine, se taie fiecare rotita de branza in 6 si fiecare margine taiata se da prin nuca.




Se impacheteaza din nou in folie




si se mai da putin la frigider, dupa care se poate servi :)

4 comentarii:

Elena Toma spunea...

Ce interesant! Oricum eu asociam aceasta branza cu fructele, mai ales cu struguri din aceia fara samburi, asa ca sunt incantata sa testez. Cred ca are un gust deosebit aceasta combinatie cu nuci. Felicitari!

CristinaK spunea...

Intr-adevar, Elena! Cu toate ca atat branza cat si nucile au gustul lor specific impreuna se potrivesc de minune ;)

Iulia spunea...

Waw...ce idee!!! Imi place branzica asta si pot spune ca o mananc destul de des, dar la aceasta combinatie nu m-am gandit niciodata! Felicitari! Arata super!
Pupici si multumesc de idee!!!

CristinaK spunea...

Cu cea mai mare placere, Iulia!
pupicei dulci! O saptamana placuta in continuare!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails