marți, 8 martie 2011

Tort-sushi



orez sushi (toata reteta)

1/2 ceasca spanac fiert, scurs foarte-foarte bine si tocat
1/2 ceasca somona afumat tocat
1/2 ceasca crab fiert - pe cat posibil fara partea rosie (*)

2 oua
creveti icre de somon
cateva pastai verzi fierte

(*) am scos cat am putut partea de carnita rosie de la crab fiindca am vrut ca orezul sa formeze un strat alb, dar nu este neaparat necesar... carnita de crab se poate lasa foarte bine si asa fiindca nu se observa prea tare ;) O mica observatie: daca se foloseste crab din conserva >>> se scurge foarte bine de zeama, altfel orezul se inmoaie...

Din cele doua oua se fac cateva foi ca de clatita... nu se mai adauga nimic altceva :) Dupa ce s-au racit se taie in suvite subtiri.
Creveti se fierb apoi se curata de de "carapace" :)
Pastaile se oparesc si se scot in apa rece - ca sa-si pastreze culoarea frumoasa.

O forma de tort de aprox. 20 cm se tapeteaza cu folie.
Orezul-sushi se imparte in 3 parti. La prima parte se adauga somonul si se amesteca bine. Se pune in forma de tort si se preseaza formand un strat uniform.
La a doua parte de orez se adauga crabul, se amesteca si se pune in forma peste orezul cu somon. Se niveleaza frumos si se preseaza... nu foarte tare ;)
La orezul ramas se adauga spanacul; se amesteca si se pune si acesta in forma peste orezul cu crab. Se niveleaza si se preseaza.
Se rastoarna totul pe un platou si se decoreaza... eu am folosit doar ou, creveti, icre de somon si pastai verzi dar se poate foarte bine decora si cu altceva... cu cat e mai colorat cu atat iese mai frumos finalul ;)

26 de comentarii:

Miha spunea...

Cata veselie si culoare!!!
La multi ani si o primavara frumoasa! :*

MONONOKE KITCHEN spunea...

Foarte frumos arata! Exceptional!
Iar la cat de bun e nici nu vreau
sa ma gandesc!

Gina spunea...

La multi ani si un 8 Martie plin de sanatate si fericire!

Andreea spunea...

Ei da, la asa ceva nu ma asteptam! E o super inventie! Arata super bine si cred ca e si super gustos! Bravo!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Miha! O primavara minunata si tie! :)

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Mononoke! A fost... a fost... :D

CristinaK spunea...

Gina, multumesc mult! La multi ani si o primavara "infloritoare" pe toate planurile! :)

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Andreea! Acum sunt "la moda" tortuletele astea... si asa la dimesiune mai mare si mini ;)

Mitinita spunea...

Tabetai!!! arata super fain...mi s-a facut un dor de Japonia...

CristinaK spunea...

... atunci hai fuguta incoace la o felie de "tort" ;)

Carmen spunea...

Draga Cristina nu stiu exact unde locuiti in Japonia dar sper din tot sufletul ca sinteti bine sanatosi!!!Te pup!

roxa spunea...

arata incredibil.. am apa in gura, felicitari

CristinaK spunea...

Carmen, iti multumesc mult! Noi suntem bine...

CristinaK spunea...

Multumesc, Roxa!

Carmen spunea...

Doamne ajuta,ma bucur ca sinteti ok!Va doresc numai bine si aveti grija de voi!Te pup!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Carmen!

felis spunea...

Cat de bine arata... ce culori frumos combinate... foarte apetisant!

CristinaK spunea...

Multumesc mult!

daniela cake`s spunea...

Ocombinatie splendida de culori si arome.

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Daniela!

daniela cake`s spunea...

CRISTINA TE ASTEPT PE BLOGUL MEU SA-TI OFER UN PREMIU

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Daniela!

Mitinita spunea...

si la mine te asteapta un premiu

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, Mitinita!

Iulia spunea...

Foarte frumos tortuletul si foarte interesant!
Cristina, sper ca sunteti bine acolo unde sunteti si nu vi s-a intamplat nimic! Am plans cand am vazut tragedia din Japonia la televizor:(...ramai fara cuvinte in fata naturii...mare pacat pentru atatia oameni!

CristinaK spunea...

Iulia, iti multumesc mult! Noi suntem bine... nu pot spune acelasi lucru despre cei din zonele afectate :( Chiar cate o data ajungi sa te intrebi de ce trebuie sa se intample asa ceva... dar probabil ca si Natura are motivele ei...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails