miercuri, 15 februarie 2012

Sos de ciocolata pentru pui / peste fript


600ml supa de legume sau de pui
1 ceapa - tocata
2 catei de usturoi - tocati
1 cutii rosii taiate cubulete (400g)
1 ardei galben - taiat cubulete
1 ardei rosu - taiat cubulete
1 ardei verde - taiat cubulete
1/4 cana stafide
1/4 cana migdale taiate
2 lingurite boia iute
2 lingurite boia dulce (paprika powder)
2 lingurite "spice mix" (*)
coaja rasa de la 1 portocala (optional)
30~60g ciocolata amaruie (peste 70% cacao)
2 linguri ulei de masline
~~~~~
Spice mix:
2 lingurite pudra cumin
1 lingurita pudra nucsoara
1 lingurita pudra cuisoare
1 lingurita pudra scortisoara
2 lingurite sare
1 lingurita piper
~~~~~

Supa se pune la fiert; cand incepe sa clocoteasca se adauga ceapa si usturoiul, se pune capacul si se lasa pana cand ceapa devine transpatenta. Se adauga conserva de rosii; se lasa sa fiarba vreo 10 min. Se adauga ardeii, stafidele si migdalele, boiaua dulce si iute si se lasa sa fiarba vreo 5~10 min. Se adauga "spice mix", se mai lasa sa dea in cateva clocote, se adauga ciocolata tocata si se amesteca pana se topeste. Se inchide focul si se adauga coaja de portocala si uleiul de masline.

Se serveste cu legume / carne


sau peste la gratar.

6 comentarii:

langmina spunea...

Foarte interesanta reteta!Voi face si eu,ma tenteaza.
Cred ca e delicios!Imi place!Felicitari pentru tot ce faci,e minunat!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Imi place ca este ciocolatos.Eu l-as manca asa singur.Te pup!

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, langmina!
E un sos putin iesit din tiparele clasice, dar mie imi place mult genul acesta de retete ;)
Cea mica l-a mancat si cu paine :D - ei i-am facut varianta fara boia iute, iar sotului varianta de doua ori mai picanta :)

CristinaK spunea...

DiaMar, merge si asa simplu sau cu paine la micul dejun ;)
Multumesc mult! pupicei!

TeoBucatar spunea...

Cred ca e specific japonez,nu?Reteta e intr-adevar iesta di tiparele clasice dar din cate stiu asiaticii o adora!

CristinaK spunea...

Teo, sosul e spre mexican... in bucataria mexicana este o mancare de pui cu sos de ciocolata, dar cel mexican are vreo 3 feluri de ardei specifici, plus inca vreo 2~3 ingrediente care nu-mi sunt la indemana... asa ca am improvizat cu ce-am putut ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails