duminică, 30 martie 2008

Perisoare in sos brun

200g carne de vita tocata
putin patrunjel tocat
1/2 lingura amidon de porumb
sare, piper

100g
demiglace sauce
50ml vin rosu

1/2 morcov
6~7 ciuperci champignon
3~4 buchetele de broccoli

Morcovul se taie rondele si se fierbe; buchetele de broccoli se fierb si ele in apa cu sare. Ciupercile spalate bine se taie in doua.
Carnea se amesteca cu patrunjelul, amidonul dizolvat intr-o lingurita de apa, sarea si piperul, se imparte in 6 sau 8 si se fac perisoare care se dau putin prin faina.
Demiglace sauce-ul se pune intr-o craticioara impreuna cu vinul si se incalzeste.
Se infierbanta putin ulei intr-o tigaie si se rumenesc perisoarele.

Photobucket

Se scurge apoi tot uleiul din tigaie si se adauga amestecul de vin si demiglace sauce si se lasa sa fiarba acoperit aprox. 10 min pana se patrund bine perisoarele, iar sosul s-a legat. Se adauga ciupercile

Photobucket

si se mai lasa cateva minute. Se presara sare si piper dupa gust.
Se scot pe farfurie si se garnisesc cu morcov si broccoli...

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails