(forma detasabila de 21 cm)
6 oua
70g zahar
250g pudra de migdale
100ml suc de portocale
coaja rasa de la 2 portocale
sirop
200ml suc de portocale
1 lingura miere
100g zahar
coaja de la 3 portocale
50g migdale prajite si tocate
esenta de migdale
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si aproape isi tripleaza volumul. Se adauga pudra de migdale, sucul si coaja de portocale si se amesteca usor.
Albusurile se bat spuma tare. Se adauga in 3 reprize peste compozitia de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus de fiecare data.
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se coace pt. aprox. o ora in cuptorul incalzit la 180°C. Se scoate cu grija din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce s-a racit se inteapa cu o furculita pt. a intra siropul mai bine.
Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele (exceptand esenta si migdale tocate) intr-o craticioara si se fierb aprox. 5 min. pana se leaga sirop. Se adauga migdale si esenta si se toarna siropul fierbinte peste prajitura.
Se poate servi atat calda cat si rece...
6 oua
70g zahar
250g pudra de migdale
100ml suc de portocale
coaja rasa de la 2 portocale
sirop
200ml suc de portocale
1 lingura miere
100g zahar
coaja de la 3 portocale
50g migdale prajite si tocate
esenta de migdale
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si aproape isi tripleaza volumul. Se adauga pudra de migdale, sucul si coaja de portocale si se amesteca usor.
Albusurile se bat spuma tare. Se adauga in 3 reprize peste compozitia de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus de fiecare data.
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se coace pt. aprox. o ora in cuptorul incalzit la 180°C. Se scoate cu grija din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce s-a racit se inteapa cu o furculita pt. a intra siropul mai bine.
Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele (exceptand esenta si migdale tocate) intr-o craticioara si se fierb aprox. 5 min. pana se leaga sirop. Se adauga migdale si esenta si se toarna siropul fierbinte peste prajitura.
Se poate servi atat calda cat si rece...
Dupa o reteta trecuta de Laura pe Culinar.
4 comentarii:
Foarte frumoasa felia de prezentare :P ...acum ca o vad din nou, imi vine s-o refac! :)
Ma bucur ca ti-a placut!
Te pup draga mea Cristina!
Laura, inca o data mii de pupicei pentru reteta! ^-^
Dar nu tb faina?Multam ptr raspuns
Anonim, nu trebuie faina... prajitura este doar cu pudra de migdale ;)
Trimiteți un comentariu