sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Mancarica cu vin si ciocolata

400g carne de vita
1 ceapa mare
2 cartofi
1 morcov
10 ciuperci champignon
1 lingura brandy
50ml vin rosu
100ml piure de rosii
1200ml supa de carne
2 lingurite boia dulce (paprika powder)
2 linguri faina
2 frunze de dafin
20g ciocolata tocata
sare, piper
unt, ulei

Faina se rumeneste in tigaie.

Photobucket

Carnea se taie in bucati porivite, se presara sare, piper si putina faina. Apoi se rumeneste intr-o lingura de ulei si una de unt.
Se toarna brandy si se flambeaza. :)
Se toarna sosul de rosii, se imbraca in el carnea. Se adauga apoi vinul, faina, supa, boiaua, frunzele de dafin si se fierbe pe foc mic aprox. 2 ore.
In 2 linguri de unt :D

Photobucket

se calesc legumele taiate in bucati potrivite. Se adauga peste carne

Photobucket

si se mai fierbe inca 30~40 min. Se adauga ciocolata si 1 lingura de unt si se amesteca pana se dizolva. Se presara sare si piper dupa gust si se inchide focul.
Se serveste cu orez fiert scazut... sau cu paine. ;)

Photobucket

2 comentarii:

MONONOKE KITCHEN spunea...

Arata extraordinar si combinatia cred ca e de vis! Abia astept sa incerc si eu! Felicitari!

CristinaK spunea...

Multumesc mult, Mononoke! Vinul "parfumeaza" sosul, iar ciocolata ii da "profunzime" ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails